Журналистът и преподавател Мохаммед Халаф заяви, че Израел ще отговори

...
Журналистът и преподавател Мохаммед Халаф заяви, че Израел ще отговори
Коментари Харесай

Мохамед Халаф: Израел ще отговори на Иран, въпросът е кога и къде

Журналистът и учител Мохаммед Халаф съобщи, че Израел ще отговори на невижданото нахлуване на Иран след събота, въпросът е по кое време и къде.

" Израел ще отговори. Съединени американски щати към този момент са безапелационни, че няма да поддържат подобен удар. Нещо повече, Байдън сподели, че Нетаняху би трябвало да се задоволи с успеха и би трябвало да спре до тук. В Израел има обаче и други трендове. Религиозната десница в самото държавно управление упорства да се нападне Иран, други мислят, че няма потребност от удар ", разяснява журналистът пред Българска национална телевизия, представен от " Новини.бг ".

Според думите му ескалацията на новия спор сред Техеран и Тел Авив ще дестабилизира още повече Близкия изток.

" Няма нито една страна с интерес от такова развиване на нещата. Иран искаше да показва една мощ. Ние го назоваваме това " грубата деликатност " - с толкоз доста дронове и балистични ракети и резултатът е нула. Вчера външният министър на Иран сподели, че са могли да нанесат още по-големи вреди на Израел. Иранското оръжие демонстрира успеваемост. Голяма част от тези балистични ракети имаха техническа щета, други въобще не стигнаха до Израел. Има две пояснения. Тези дронове са толкоз ефикасни в Украйна, а за какво в Израел не? Дали Иран преднамерено е употребявал такива средства, с цел да няма жертви на офанзивата и дали не са се разбрали по-рано това да е единствено проява на мощ. Не знаем какво са се разбрали със Съединени американски щати.

" Нетаняху желае да има по-широка война, тъй като желае да бута нещата до ноември месец, да има повече власт, да изчака Тръмп. В същото време вътрешната рецесия в Израел е огромна, пораства недоволството в обществото против Бенямин Нетаняху. Проучванията на публичното мнение демонстрират, че в случай че през днешния ден има избори, Нетаняху ще получи едвам 17 депутати. Той осъзнава, че откакто бъде свален от власт, ще му бъде потърсена отговорност за това, което се случва в Израел от 7 октомври насам ", сподели Халаф.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР