Журналистът и директор на Антикорупционния фонд Бойко Станкушев коментира акцията

...
Журналистът и директор на Антикорупционния фонд Бойко Станкушев коментира акцията
Коментари Харесай

Бойко Станкушев: Божков мина най-безметежно през една цяла ера в развитието на България

Журналистът и шеф на Антикорупционния фонд Бойко Станкушев разяснява акцията против предприемача Васил Божков от предходната седмица.

" Определено тази акция беше повдигане на звук и пушилка. Подобни неща в действителност се вършат в основни дни, с цел да се отклони малко вниманието. Къде сполучливо, къде несполучливо. Второто нещо, което си помислих, тогава, и не преставам да си го мисля, само че не упорствам, че е доста евентуална тази догадка - аз си споделих, че щом е по необходимост, значи има нещо, което се е появило и доста бързо би трябвало да се работи, с цел да не изтече на никое място информация по службите към агентурата на Васил Божков и той да бъде предизвестен както се е случвало доста пъти. Какво може да е то - да не би да са отворили на Алексей Петров телефона. Това си помислих. Продължавам да си мисля, че това може да се случи или може и да се е случило. Но в случай че се е случило, информацията не е дадена на нашите служби. Защото в случай че беше дадена и има нещо и това е повода да има акция по необходимост, нямаше да го пуснат да се върне у дома с гривната. Тоест, няма нищо. Ако би трябвало да сме съществени, с цел да разберем за какво се случват тези поредици от убийства, би трябвало да се бръкне доста обратно, даже преди започването на прехода. Голяма част от тези хора не са инцидентно основани. Те са основани въз основата на някогашните въстанически оперативни зони, на партизанските отряди, на партийна подчиненост, на разнообразни отдели и служби в някогашната Държавна сигурност, военното разузнаване и така нататък В прочут смисъл те са антагонисти, тъй като се борят за една и съща баница. Не споделям, че Алексей Петров и Васил Божков са основани в две доста разнообразни лаборатории на аленото минало, само че в други случаи е по този начин. Затова точно в никакъв случай няма да се разкрият множеството убийства на сходни хора. Също по този начин никой не търси други доста високопоставени мутри, които са си живи и здрави, живеят някъде по света, дърпат конците на сивата стопанска система, кървавия бизнес, граници, КПП-та, страна в страната и това няма край ", разяснява той в ефира на БТВ.

" Каквото и да става, Божков още има голям финансов запас. Той е извънредно образован и остроумен човек, доста добър психолог. Аз съм приказвал с него преди доста години. Помня го от университета още. Той е фигурата в огромния бизнес в това, което те преди време сътвориха Г-13 - най-големие бизнеси като ВИС, СИК, Илия Павлов, Емил Кюлев, групировката " Трон ", доста неща са забравени. Божков е този, който най-безметежно и несмущаван мина през една цяла епоха в развиването на България. Той до момента до момента в който не го оповестиха по санкционния лист и му сложиха гривната като се върна, той не е имал никакви съществени проблеми. По-голямата част от тези хора от дълго време не са сред живите, други са банкрутирали. Той обаче без значение от тези пари няма да направи политическа мощ, която да разбърка картите ", счита Станкушев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР