Журналистът Антон Хекимян е кандидатът на ГЕРБ-СДС за кмет на

...
Журналистът Антон Хекимян е кандидатът на ГЕРБ-СДС за кмет на
Коментари Харесай

Коментари за кандидатурата на Хекимян: Най-доброто решение, екзотично предложение, къртица

Журналистът Антон Хекимян е претендентът на ГЕРБ-СДС за кмет на София.Това стана ясно след седмица безмълвие от страна на ГЕРБ-СДС, а номинацията на Хекимян стана ясна при идването му пред Столичната община тази заран, а не на специфичен брифинг, както даде обещание Бойко Борисов. Антон Хекимян сподели, че е получил предлагането да се кандидатира персонално от водача на ГЕРБ.

Ден преди да изтече крайния период ГЕРБ-СДС сподели претендента си за кмет на столицата. Журналистите разбаха, че това е сътрудника Антон Хекимян откакто отиде да се записва като лидер на листата на обединението в ОИК. Хекимян е на 39 години, има над 20 годишна кариера в БТВ - от стажант до началник на новините и настоящите излъчвания,какъвто беше допреди два дни.

" Намираме се в ексцентрична обстановка, както сподели господин Борисов. Решението няма по какъв начин да бъде взето елементарно. Взел съм го изцяло умишлено, персонално аз и след време, което желаех да ми бъде отредено. Да помисля, да преценява обстановката. Всичко се случи предходната седмица. Имах персонална среща с господин Борисов и персонално от него получих поканата да бъда претендентът за кмет на ГЕРБ ", изясни Хекимян.

Журналистът дефинира възможностите си против претендента на ПП-ДБ като големи. Получил увещание от Борисов, че ще може самичък да взима решения.

" Огромни са възможностите. Това, което аз ще направя като акция, е да бъда себе се и покрай хората, както постоянно съм бил ", уточни той.

Два часа по-късно на изключително съвещание на Народното събрание Бойко Борисов още веднъж не разяснява персонално кандидатурата.

" Може да излезе на следващия ден или други ден, какъв е казусът? ", попита Томислав Дончев - зам.-председател на ГЕРБ.

От управлението на партията увериха, че са употребявали цялото време по закон за най-хубавия избор на претендента за кмет и отхвърлиха като публицист и шеф на вести в частна медия да е обслужвал ползи на пратията.

" Щом можеш да събереш мощ и самочувствие да излъчиш претендент, който до през вчерашния ден те е подлагал на критика, това значи, че сме взели най-хубавото решение. Няма съображение, в случай че беше незнаен публицист, чужд, на който в никакъв случай не съм гостувал в ефир да коментирате, че е бил пристарстен, каква е журналистическата му позиция е известно на всички. Всички сте го гледали по малкия екран ", сподели Дончев.

Парламентарно показаните партии разясниха номинацията на ГЕРБ.

" Антон Хекимян несъмнено е едно екзотично предложение. Още през цялото време ние сме уверени в триумфа на нашия претендент за кмет и в неговите качества ", разяснява Васил Стефанов от ПП-ДБ.

" Възраждане ще отиде непосредствено на балотаж и да, има взаимозависимост сред медии и политика и се веселя,че ми задавате този въпрос, с цел да мога за следващ път да го кажа - в действителност в България съвсем не е останала самостоятелна публицистика ", сподели Костадин Костадинов - ръководител на " Възраждане ".

Българска социалистическа партия упорства за отговори.

" Бил ли е Антон Хекимян персонална къртица на Бойко Борисов? Вторият въпрос също се просмуква в обществото е спазарил ли е София, продал ли е София с тази кандидатура различен да завоюва против уговорката да не рови Фандъкова, Орлин Алексиев и цялата корупционна скица в общината години наред ", попита Корнелия Нинова.

От ИТН са скептични.

" Доколко БТВ би била справедлива в една акция в случай, че някогашният им началник на новините е един от претендентите ", разяснява Тошко Йорданов - ръководител на ПГ на Има Такъв Народ.

В позиция от bTV обявиха,че правят оценка въздействието от създалата се обстановка доста съществено и техен първокачествен приоритет продължава да бъде да се придържат към публицистичните си насоки и да отразяват новините независимо и обективно.

От Движение за права и свободи не разясниха кандидатурата на ГЕРБ-СДС. Казаха, че обичайно няма да издигат претендент за кмет на София, няма и да поддържат на балотажа нито една от номинациите на останалите партии.

По тематиката работиха: Деси Маркова, Тереза Кънчева, Вера Александрова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР