Журито на AUTOBEST, състоящо се от 31 членове от големи

...
Журито на AUTOBEST, състоящо се от 31 членове от големи
Коментари Харесай

Безопасността не омръзва: Toyota Safety Sense получи наградата SafetyBest

Журито на AUTOBEST, състоящо се от 31 членове от огромни европейски автомобилни медии, награди Toyota за стандартизирането на усъвършенстваната система за дейна сигурност Toyota Safety Sense в съвсем всички свои коли. " Журито беше изключително впечатлено от темпото, с което Toyota внедрява пакета за сигурност върху цялата си серия модели. Вече 92 % от колите Toyota, продавани в цяла Европа, са оборудвани с Toyota Safety Sense. Този брой включва 100 % от наличния модел Yaris ", разяснява AUTOBEST.

Ангажирана да реализира безвредна подвижност за обществото с последна цел - нулеви катастрофи, Toyota има вяра, че ясната разлика в сигурността по пътищата може да бъде направена единствено посредством стандартизиране на актуалните детайли на сигурността като Toyota Safety Sense.

Всички коли Toyota, оборудвани с Toyota Safety Sense, разполагат с система Pre-collision (PCS) с градска функционалност и Предупреждение за овакантяване на пътната лентата (LDA). За коли, оборудвани с милиметрови радари, Toyota Safety Sense се уголемява в допълнение с Адаптивен круиз-контрол (ACC) и PCS с функционалност за различаване на пешеходци. За по-нататъшно възстановяване на сигурността, както и удобството на водача, някои модели също по този начин разполагат с Автоматични дълги светлини (AHB) и Система за различаване на пътни знаци RSA (Road Sign Assist).

Последните изследвания, извършени в Япония, демонстрират, че Toyota Safety Sense понижава с 50% автомобилните злополуки спрямо колите, които не са оборудвани с тази технология.

На българския пазар със системата Toyota Safety Sense общоприетоо са оборудвани моделите Yaris, Auris, Corolla, Avensis, Prius, RAV4, Toyota C-HR, новият Land Cruiser.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР