Журито гласува за повдигане на трета част от наказателни обвинения

...
Журито гласува за повдигане на трета част от наказателни обвинения
Коментари Харесай

Борбата между Байдън и Тръмп стана война на унищожение

Журито гласоподава за покачване на трета част от наказателни обвинявания против Доналд Тръмп. Този път - за ролята му в щурма на Капитолия, което може да се оцени на 50 години затвор. В същото време републиканците в Конгреса притиснаха в ъгъла семейство Байдън. Започва унищожителна война, която ще приключи зле за Америка. И това е добре за нас.

От развоя на престъпните кавги към някогашния президент Доналд Тръмп и настоящия президент Джо Байдън може да остане усещането, че те имат темперамент на двубой без правила: вие натиснахме нашите - ние ще натиснем вашите. В резултат на това имаме самоподдържаща се ескалация на спора: всяка от страните се пробва да удари съперника, следва контраофанзива и до момента в който един от съперниците не бъде надвит, другият няма да се успокои.

Този двубой е „ без правила “ в смисъл, че преди сякаш имаше предписание да не се прекрачва границата – да не се тормозят нито настоящите президенти, нито някогашните, нито даже главните претенденти за този пост от двете водещи партии, опирайки се на общата система за инспекции и салда в Съединени американски щати. Опитвали са се, несъмнено, да срутен политици от подобен сан, само че не за тях бяха проведени правни сапунки с същински съдии и затвори.

Сега залозите са вдигнати до краен лимит, назрява нещо още по-голямо в сериала „ първите в историята “. Въпросът е единствено кой ще бъде съдбовно компрометиран пръв - Тръмп, Байдън или защитаваната от епохи американска политическа система.

Във вторник демократите направиха нов ход. Тръмп е изправен пред третия си лист от четири обвинявания (повече от очакваното), три от които с формулировката „ скрит план “ (което значи, че ще има и други обвинени по делото): „ скрит план за машинация на Съединените щати “, „ скрит план за интервенция в публични процедури ”, „ скрит план против права ” и „ интервенция и в публични процедури ”.

Говорим за събитие, за което всеки, който искаше, от дълго време имаше изчерпателно мнение: опитът за взлом на Капитолия през януари 2021 година, когато поддръжниците на Тръмп се пробваха да се намесят в процедурата за утвърждение от Конгреса на формалните резултати от изборите, в които Байдън завоюва. Разбира се, нищо не им се случи - и не можеше да се получи, резултатът е изцяло предвидим: резултатите от изборите по този начин или другояче бяха утвърдени, а участниците в „ празника на неподчинението “ (невъзможно е да назовем тази пъстра и невъоръжена група революционери ) бяха задържани.

Тръмп, несъмнено, откровено симпатизираше на хората, само че като президент (макар и напускащ поста) беше задължен да осъди поддръжниците си и да изиска от тях да съблюдават закона. Което в действителност той направи. Но съгласно съперниците му прекомерно късно, в неправилна форма и въобще - той подстрека бунтовниците, макар че нито различен път, нито различен звук биха трансформирали нещо и не могат да трансформират.

Според специфичния прокурор Тръмп е знаел, че е изгубил изборите, само че е решил да работи по умишлено противозаконен метод. „ Обвиняемият и неговите сътрудници се пробваха да употребяват насилието и хаоса в Капитолия, като призоваваха законодателите, въз основа на подправени изказвания за изборни измами, да забавят утвърждението на техните резултати “, гласи обвинителният акт.

Явно е знаел и желал. Една елементарна и разбираема картина беше потопена в правната казуистика, с цел да се откри закононарушение в дейностите на президента, макар неналичието на жертви на тези дейности. Фактът, че самият Тръмп е изпратил своите поддръжници да щурмуват Капитолия, е изключен. Само за реакцията на президента на тези събития. Това е закононарушението на века.

Преди това Тръмп беше упрекнат, че съхранява секретни документи в резиденцията си Мар-а-Лаго (включително да вземем за пример в тоалетната), а по-късно, когато ФБР разбра за това, той скрил доказателствата - той подреди на помощниците си да изнася секрети кутии от резиденцията, което също е скришен скрит план..

От правна позиция това е едно очевидно наказуемо действие, само че още веднъж няма жертви. Но има увереност, че те не са се пробвали да приклещят нито един различен американски президент за ръката и да го обвинят за работа с документи отвън Белия дом. По-рано прокурорите упрекнаха Тръмп в скрит план, имитация и машинация против държавното управление. В реалност въпросът е, че той е платил на порнозвезда да мълчи за аферата им в светлината на акцията, само че не го е записал като разноски за акцията. Това също е образец за казуистика, когато няма жертви, само че има горещо предпочитание да се скалъпи дело.

Всички тези удари против Тръмп бяха комбинирани с удари против Джо Байдън. Но в неговия случай става дума единствено за един случай - казусът със сина му Хънтър Байдън. Неговите условия също са елементарни, транспарантни и обществено известни. Но с всяко ново пренасяне този случай се придвижва на по-високо равнище, като че ли парче по парче се откъсва от чувството за сигурност на президентското семейство.

Последният (от позиция на времето) удар е, че свидетелството на Девън Арчър, към този момент добре позната персона в Америка, която в този момент е на крачка от включването в писаната история на Съединените щати (като провинен за политическата колапс на президента, например) се чу при закрити порти в Конгреса. Бил е финансов шеф в схемите на " златната юноша " на Демократическата партия - синовете на Байдън, Нанси Пелоси и Джон Кери. С дейното му присъединяване те търгували с лобистките благоприятни условия на родителите си. И най-шумната от отворените истории е за това по какъв начин Байдън-старши принудил уволнението на основния прокурор на Украйна по искане на Хънтър, на който този основен прокурор седеше на опашката.

Необходими бяха две каузи против Тръмп, с цел да може Арчър въпреки всичко да бъде поканен в Конгреса, където той приказва да вземем за пример за това по какъв начин е участвал двадесетина пъти по време на разискването на покупко-продажбите на огромната проведена незаконна група сред татко и наследник на Байдън, макар че Байдън-старши обществено съобщи, че не знае нищо за злепоставен бизнес на сина си.

Оказва се, че управлението на Америка, изнудвайки държавните управления на други страни с икономическа помощ, отстранява и назначава чиновници в тези страни, въз основа на ползите на американските политици и американския бизнес. Кой би си помислил такова нещо, с изключение на всички грамотни?

Отново, няма жертви. С изключение на украинския основен прокурор и Украйна като цяло, само че в случай че управлението на Съединени американски щати (което и да е) се ръководеше от ползите на Украйна, СВО нямаше да стартира. Вместо това щеше да изпълнят Минските съглашения, т.е. щеше да има мирна Украйна в пространството от Ужгород до Луганск.

Но ситуацията е друго и за какво Съединени американски щати го докараха дотук е доста по-интересна тематика за следствие от оргиите на Тръмп и Байдън-младши.

Но американците не престават да се хранят с тези остарели истории, освежавайки ги с нови елементи, тъй че фенът да не се отегчи изцяло. Четене на секретни документи в тоалетната - детайлче. Фактът, че Елена Батурина е била измежду клиентите на Байдън-младши, също е детайлче.

Това е като детективска история с безконечен сюжет, където нарушителят е прочут, само че няма развръзка, а по исторически стандарти няма закононарушение. Само политическа битка без правила.

Развръзка към момента няма, тъй като при всички случаи ще е пагубно за политическата система и гражданския свят в Съединени американски щати, в случай че някоя от страните не се съгласи да загуби непринудено и тихомълком да се отдръпна, с цел да не ескалира до дъно ситуацията. Но това няма да се случи. Ще бъде горещо.

Няма значение какви цели са преследвали тези, които пуснаха тази игра без правила. Дори и да имаше нечий висш проект да измъкне Тръмп или Байдън от пътя, явно всичко не вървеше по проект: прекалено много участници се причислиха към процеса и изпаднаха в гняв: „ или ние, или те “.

Независимо дали Тръмп бъде оневинен или наказан, това въпреки всичко ще стане прочут опит за нападение против водача на опозицията в Съединени американски щати. Независимо дали Байдън ще бъде импийчнат или не, всички към този момент са видели какъв брой лъжлива е системата и какъв брой е гнила на самия връх.

Демократическата линия на отбрана в този момент наподобява по този начин: Хънтър не е търгувал със качествата на татко си, а с „ илюзията “, че тези благоприятни условия могат да бъдат употребявани. Тоест лъжел наивните си клиенти и баламосвал почтения си дъртак, когато го свързвал по телефона за договаряния с лобисти.

Защо бащата (в кореспонденцията писан като „ Големия човек “ и ВП, т.е. вицепрезидентът) има право на 10% от сумата на транзакцията и към момента не е известно по какъв начин това се вписва в думите на Байдън, че той даже не е обсъждал бизнеса си със сина си. Но ще се измъкнат някак. Например, ще се базират на слабата памет на Байдън-старши. Даже звучи достоверно, въпреки да е призрачен сън, акот става дума за президента.

Така градената през вековете структура с „ правова страна ” и „ развита народна власт ” ненадейно се трансформира в мираж и нуждата да се направи избор сред двама старци – мошеници, единият от които цялостен нарцисист и безконтролно дрънкало, а вторият рисково покрай лудостта.

Нашите поздравления. Какъвто и да е резултатът от такава битка без правила, Америка ще излезе от нея разграничена. Който и да завоюва - демократи или републиканци, това ще бъде победа посредством унижението на половината страна - или тази на Тръмп, или тази на Байдън.

Това нормално води до реванш, а реваншът в условия на непрекъсната ескалация към този момент е революция, страните в която не са просто политически противници, които се разграничават по методите за реализиране на общо ярко бъдеще, а пълноправни врагове, които не могат да чакат благосклонност от насреща..

Разбира се, това можеше да се избегне.. Подобно на рецесията в Украйна, можеше да се избегне довеждането до огромен спор, в случай че бяха отстъпили в точния момент и не бяха предизвикали спомагателна ескалация. Но защото демократите и републиканците направиха това в Украйна, би трябвало да се надяваме, че ще съумеят в същото и вкъщи.

Нека се изядат взаимно.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР