Жребият за Купата на България срещна Лудогорец и ЦСКА още

...
Жребият за Купата на България срещна Лудогорец и ЦСКА още
Коментари Харесай

ЦСКА е Екзекутора на Лудогорец

Жребият за Купата на България срещна Лудогорец и ЦСКА още на 1/4-финалите . Както се споделя - край преди финала! Фортуна намигна на останалите кандидати за трофея и обезпечи зрелищно дерби на неутралния почитател. Мачът ще бъде в Разград. Това мигновено накляна везните към първенците, само че не значи, че Нестор ел Маестро ще отпише конкуренцията с лека ръка. Още повече, че статистиката е в интерес на ЦСКА в този шампионат .

Нека разгледаме по какъв начин се показват двата отбора на " Лудогорец сцена ". Кой взима превъзходство в шампионата и какви са разликите с мачовете за Купата?

У дома и стените оказват помощ. Поговорката важи в цялостна мощ при " орлите ", когато те одобряват ЦСКА. В първите 6 мача сред грандовете за състезание представянето на Лудогорец бе като за " отличен 6 " . Само победи при голова разлика 12:0! Последва триумф с 2:1 в края на 2016 и чак от осмия път " армейците " си потеглиха с нещо от Разград (1:1, 20.05.2017).

Бруталната поредност бе нарушена през предишния сезон, когато " армейците " най-накрая победиха в Разград в турнирен мач. Успехът бе изстрадан - 2:1 с човек по-малко . Пролетният конфликт сред двата отбора на " Лудогорец сцена " също приключи инфарктно. До 85-ата минута ЦСКА изживяваше дежа вю. " Червените " още веднъж водеха с 2:1... с човек по-малко. Два късни гола оформиха цялостен поврат, а това се оказа повратен миг в сезона. След този мач разликата сред клубовете на върха в Първа лига набъбна на 6 точки.

 Снимка 329104
Източник:

През тази есен Лудогорец още веднъж завоюва семейството си на ЦСКА . Вандерсон наказа грубата неточност на Витаутас Черниаускас и означи единствения гол в мача. Какво демонстрират цифрите?

Лудогорец - ЦСКА (шампионатни мачове в Разград): 9 победи за " зелените ", 1 еднакъв и 1 триумф за " армейците " при голова разлика 20:6.

Ситуацията в шампионата за Купата на България е надалеч по-различна. Дали тъй като постоянно " орлите " се борят на 3 фронта и подценяват тази конкуренция или пък столичният гранд е по-мотивиран - статистиката приказва: ЦСКА в профил 2 пъти Лудогорец при досегашните им конфликти - през 2012 и през 2017 .

 Снимка 329069
Източник:

Преди 6 години жребият отреди двата отбора да се срещнат още на 1/16-финалите. ЦСКА победи с 2:1 в Разград и отстъпи с 0:1 в София. Миналата година " Армията " беше с цялостни трибуни. Редовното време приключи 1:1, като противниците си поделиха по полувреме превъзходство. В продълженията домакините стигнаха да драгоценен гол посредством ударното дуо Десподов-Каранга.

Така " армейците " имат опция да запишат хеттрик от отстранявания на " орлите " в шампионата за Купата на България. Това наподобява мъчно с оглед статистиката в Разград. Всичко ще се реши през пролетта.

Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР