JPMorgan Chase получи торба с камъни вместо никел. Това се

...
JPMorgan Chase получи торба с камъни вместо никел. Това се
Коментари Харесай

JPMorgan получи торби с камъни, вместо поръчан никел за 1,3 милиона долара

JPMorgan Chase получи торба с камъни вместо никел. Това се случи откакто е станало комплициране в склад в Ротердам. Не е ясно дали това се дължи на случай, кражба или машинация, предава Business Insider.

Случаят беше разгласен от Лондонската борса за метали предходната седмица и очевидно демонстрира рисковете от търговията със артикули и в действителност това не е първият случай на такава груба изненада.

И швейцарският търговец Mercuria Energy беше изпаднал в сходна обстановка, откакто получи боядисани със спрей камъни вместо мед на стойност 36 милиона $, който беше поръчал. Това се случи през март 2021 година
 Търговците на никел още веднъж заработиха под цялостна пара
Търговците на никел още веднъж заработиха под цялостна пара

След като Лондонската борса отвори търговията

През ноември 2022 година колосът Trafigura откри, че вместо поръчания никел, е получил стомана и желязо.

Цените на никела скочиха до към 50 000 $ за метричен звук на при започване на месец март (7-и) 2022 година и по-късно до 100 000 $ за звук ден по-късно, нов момента са паднали до към 22 800 $ за звук тон.

Някои от основните фактори , които благоприятстват измамите със артикули е, че огромна част от документите във веригата за доставки към момента изискват да бъдат ръчно обработвани и документирани, с дребна стандартизация в разнообразни компании, райони и страни.

Понякога документите се фалшифицират от високотехнологични фотокопирни машини, които даже могат безапелационно да дублират водни знаци.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР