Жоржан Банов от една от първите български рок групи Сребърните

...
Жоржан Банов от една от първите български рок групи Сребърните
Коментари Харесай

Рок легенда от „Сребърните гривни“ нахрани ромски квартал

Жоржан Банов от една от първите български рок групи „ Сребърните гривни “ емигрира преди десетилетия в Съединени американски щати, където живее и до през днешния ден.

 

Там среща хора, приели идеалите на Исус Христос и го водят до персоналната му среща с Бога. „ Тогава за първи път почувствах свободата, за която жадувах от вътрешната страна “, споделя рок ветеранът, сегашен просветител на вярата.

 

Разликата е, че в случай че в предишното си е служил на един тип пристрастености, то в този момент служи с музиката си на Бога. Превежда беседи, подарява вяра и духовни послания. Наред с представянето на книгата рок музикантът посещава ромския пловдивски квартал „ Столипиново “. Не единствено храни жителите му, а и им свири на цигулка, освен това гратис. Старае се да им внуши, че Бог обича всички еднообразно.

 

Твърди, че ромите в Източна Европа, са „ едни най-презираните и отхвърляни нации, само че в никакъв случай не е срещал хора обичащи повече от тях. Той извърши обещанието си, че по време на престоя си в Казанлък тази година ще вървят с екипа му от врата на врата, с цел да се молят за болните и да обезпечават торби с храна на вдовиците и самотните. Екипът му ще се моли дружно с тях, с цел да им подсети, че не са сами и не са забравени. Мечтае да сътвори частно сиропиталище у нас. На негова прехрана е сходна институция в Никарагуа.

 

Споделя, че единствено след половин година работа в Съединени американски щати към този момент имал спестени 4-5 хиляди $. Купил си пиано, китара, усилвател и барабани и тръгнал за Холивуд. По пътя почнал да свири с музиканти от без значение християнско придвижване.

 

Успехът му зад океана идва, откакто стартира да написа детски песни и издава класика. От общо 6 албума се продават 3.5 млн. копия в Щатите. Материалното му поръчителство му разрешава да не е подвластен от комерсиална работа. Сигурен е, че молитвите му са били чути още преди да се отдаде с цялото си сърце и разсъдък на вярата.

Инфо: Уикенд

 

Тагове: рок музикант рок легенда рок банда „ Сребърните гривни “ Жоржан Банов Вяра
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР