Jogger е невероятна история на успеха с 83 000 поръчки

...
Jogger е невероятна история на успеха с 83 000 поръчки
Коментари Харесай

JOGGER HYBRID 140: Първият хибрид на Dacia

Jogger е невероятна история на триумфа с 83 000 поръчки година след лансирането си
Jogger HYBRID 140, първият хибрид на Dacia, се чака скоро в дилърската мрежа
Jogger, значимият мултифункционален фамилен автомобил
HYBRID 140, потвърдена и ефикасна технология

УСПЕШНАТА ИСТОРИЯ НА JOGGER

Dacia стартира своя предефиниран 7-местен фамилен автомобил Jogger преди по-малко от година. Моделът към този момент жъне огромен триумф с над 83 000 поръчани и повече от 51 000 регистрирани коли. За по-малко от година Jogger се трансформира във втория най-популярен автомобил измежду частните клиенти в C-сегмента (изкл. SUV автомобили).

Две трети от клиентите на Jogger са избрали експертния опит на Dacia в LPG задвижването с мотора ECO-G 100.

Нещо повече, две трети от клиентите са поръчали своите коли в най-високото равнище на съоръжение.

55% от клиентите са избрали версията със седем места.

И историята на триумфа продължава – Jogger скоро ще разполага с мотор HYBRID 140, който включва автоматизирана трансмисия и скоростна кутия без съединител, с цел да завоюва нови клиенти.

DACIA JOGGER HYBRID 140 ОЧАКВАН СКОРО В ДИЛЪРСКАТА МРЕЖА
Jogger HYBRID 140 се чака в дилърската мрежа от март 2023 година, а поръчки стартират да се одобряват от януари 2023 година

Произвеждан в завода в Миовени, Румъния благодарение на експертизата на Renault Group, Jogger е първият модел на Dacia с хибридна технология и затова способства за електрифицирането на гамата на марката.

На цена от 50 490 лева с Данък добавена стойност Jogger е най-достъпният хибриден 7-местен автомобил на българския пазар.

Нов шистовосив цвят ще бъде показан при лансирането, допълвайки наличните 6 екстериорни цвята.

Jogger HYBRID 140 ще се хареса на фамилии и клиенти, които търсят необятен мултифункционален автомобил, подобаващ както за градския живот, по този начин и за действия навън. Jogger разполага с технология, която покачва удоволствието от шофирането и обезпечава отличен комфорт на борда на рационална цена.

Jogger HYBRID 140 е основан и за клиенти, търсещи преимуществата на шофирането на електромобил – тишина, липса на трептения, напълно електрическо пускане на мотора и неотложен въртящ миг за мощно ускоряване.

JOGGER, ЗНАЧИМИЯТ МУЛТИФУНКЦИОНАЛЕН СЕМЕЕН АВТОМОБИЛ
Dacia основава мултифункционален, повсеместен и наличен фамилен автомобил, предлагащ до седем места. Jogger съчетава дължината на комби автомобил с комфорта на автомобил за свободното време и характерностите на SUV. Здрав и с положително пътно държание, Jogger предлага отличен комфорт за всички пасажери, даже за възрастни на третия ред.

Тази нова хибридна версия разполага с всички преимущества на Jogger без никакви взаимни отстъпки – без загуба на товарно пространство и със същия обилно симетричен интериор. Доказателство за мултифункционалния темперамент на Dacia Jogger е фактът, че консолидираното на батерията за хибридния мотор е планувано през цялото време. Батерията е инсталирана под пода на автомобила в отделението за аварийно колело, където се слага и LPG резервоарът за мотора ECO-G 100.

Jogger HYBRID 140 разполага с автоматизирана скоростна кутия с „ B режим “, който усилва регенеративното прекъсване. Използването на този режим разрешава нараснало възобновяване на сила, като в същото време покачва комфорта при шофиране в градски региони. Водачът може да понижи потреблението на спирачния педал, което прави пътуването комфортно както за него, по този начин и за всички пасажери.

Jogger HYBRID 140 разполага със специфичен 7-инчов инструментален панел с избор от 7 разнообразни изгледа и основна информация като равнище на заряд на тяговата батерия, оставащ пробег и енергиен поток. И за по-голям комфорт, в общоприетото съоръжение на Jogger HYBRID 140 са включени електрическа ръчна спирачка, както и висока подпора със затворено място за предпазване и подлакътник.

HYBRID 140, ДОКАЗАНА И ЕФЕКТИВНА ТЕХНОЛОГИЯ
Jogger бележи идването на хибридните мотори в гамата на Dacia и предлага комбинирана мощ от 140 к.с., както и най-хубавите равнища на разход на гориво и CO2 излъчвания. Моделът употребява технология, която е потвърдила своята успеваемост и е станала необятно приета в Renault Group, с четирицилиндров 1,6-литров бензинов мотор, осигуряващ 90 к.с., два електрически мотора (двигател с 50 к.с. и стартер-генератор с високо напрежение) и автоматизирана електрическа скоростна кутия с четири предавки, свързани с мотора с вътрешно горене и две предавки, свързани с електрическия мотор. Липсата на съединител в автомобила разрешава на Dacia да интегрира тази комбинирана технология.

Регенеративното прекъсване, съчетано с високите равнища на възобновяване на силата на батерията от 1,2 кВч (230 V) и успеваемостта на автоматизираната трансмисия, разрешават:

изцяло електрическо задвижване за 80% от градските пътувания;
до 40% по-голяма спестовност на гориво спрямо мотор с вътрешно горене в градски цикъл.
Винаги електрическия старт на мотора и автоматизираната скоростна кутия вършат Jogger комфортен и елементарен за шофиране, подобрявайки както удоволствието от шофирането, по този начин и енергийната успеваемост.

Батерията се презарежда при прекъсване или понижаване на скоростта, създавайки в действителност безкрайно хибридно преживяване. Jogger HYBRID 140 има пробег от над 900 км (по цикъл WLTP).

Срокът на гаранция на батерията на Jogger HYBRID 140 е 8 години или 160 000 км.

По-малко от година след лансирането на Jogger, ние вършим стъпка напред, представяйки нова версия на модела с мотор HYBRID 140. Това е хибрид без съединител, който предлага напълно електрически старт на мотора и понижава разхода на гориво. Jogger HYBRID 140 показва идеално позицията на Dacia – това е най-достъпният хибриден фамилен автомобил на пазара и постоянно предлага обилно вътрешно пространство, както и всички съществени характерности. Вграждайки този мотор, Dacia прави скок в хибридната технология. Лионел Жайе, вицепрезидент, Dacia, Продуктово показване

*Източник: www.dacia.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР