Жлезата е един от най-важните органи в ендокринната система на

...
Жлезата е един от най-важните органи в ендокринната система на
Коментари Харесай

Шест храни, идеални за щитовидната жлеза

Жлезата е един от най-важните органи в ендокринната система на индивида. Ролята й е основна за главния метаболизъм, кислородната консумация, енергийния баланс, производството на топлота и други.
Влошено положение на жлезата може да докара до смяна в обмяната на веществата, храносмилането, апетита, ĸожата, ĸосата и така нататък
Щитовидната жлеза реагира изключително "ярко " на това, което ядем. Ако нужните субстанции не са задоволителни, тя стартира да работи погрешно, което неотложно се отразява на общото положение на организма.
Известно е да вземем за пример, че този орган е мощно подвластен от съществуването на йод в храната. Според диетолога Ирина Рил избрани храни ще оказват помощ за запълване на йодния недостиг в организма ни.
Здравословни храни със наличие на йод:
- Морски водорасли;
- Морска риба;
- Морска храна;
- Фейхоа - йодно дърво (субтропично вечнозелено плодово дърво);
- Райска ябълка;
- Орехи.
За производството на хормони избирайте храни с тирозин, сподели лекарят. Тирозинът е аминокиселина, която е в обилие в авокадо, киви, смокини, кайсии и банани.
Селенът е нужен за производството на хормони Т3 и Т4. По думите на специалиста той е с високо наличие и в бразилските орехи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР