, живял на територията на днешна Етиопия в средния плейстоцен,

...
, живял на територията на днешна Етиопия в средния плейстоцен,
Коментари Харесай

Хомо сапиенс и неандерталците ли са нашите предци?

, живял на територията на днешна Етиопия в междинния плейстоцен, е получил своето публично наименование – Homo bodoensis, съгласно мястото, където е открит негов череп. Статията е оповестена в изданието Evolutionary Anthropology Issues News and Reviews.

В междинния плейстоцен, който обгръща интервала преди 774 до 129 хиляди години, в Африка се е зараждал типът Homo sapiens, а в Европа се появили негови близки родственици – неандерталците. Този извънредно значим интервал от позиция на антропологията обаче е едва изучен.
 Кой в действителност е общият предшественик на всички животни? Кой в действителност е общият предшественик на всички животни?
В хода на проучвания, извършени неотдавна, е била издигната концепцията, че последният общ предшественик на всички животни са били гребенестите...

Международна група откриватели отпред с палеонтрополога Миряна Роксандич от (Mirjana Roksandic) от Университета на Уинипег, са оповестили даването на име на нов тип на човешки предшественик - Homo bodoensis.

Наименованието произлиза от мястото Бодо Д`ар в Етиопия, където е бил открит череп на този наш предтеча.

Авторите считат, че Homo bodoensis, който е обитавал Африка в междинния плейстоцен преди към половин милион години, е бил директен. Според препоръчаната от тях подредба към новия тип следва да се отнасят огромно количество находки на Homo от Африка и някои от Югоизточна Европа, до момента в който множеството хора от това време от Европейския континент вярно били класифицирани като неандерталци.

Традиционно тези фосили били отнасяни или към Homo heidelbergensis, или към Homo rhodesiensis, които имали няколко, постоянно спорни, избрания.
 Общият предшественик на индивида и маймуните се оказа много първичен Общият предшественик на индивида и маймуните се оказа много първичен
Нова изкопаема маймуна от Испания накара учените да преразгледат своите показа за еволюцията на хоминоидите и другите примати, съобщ...

„ Станало е невероятно да се приказва за еволюцията на индивида в този интервал от време заради липса на подобаваща терминология, признаваща географските разлики на индивида “, се споделя в известие на Университета на Уинипег.

Неотдавна оповестени данни от разбора на ДНК са показали, че някои фосили в Европа, наречени Homo heidelbergensis, в действителност са принадлежали на по-ранните неандерталци. Тяхната ДНК не подхожда и с изкопаеми остатъци от в Азия. В светлината на всички тези данни съгласно създателите названието „ хайделбергски човек “ като цяло е ненужно и следва да се изключи от класификацията.

По същата логичност създателите оферират да се откажем и от названието Homo rhodesiensis, което се отнася към африкански находки от същия интервал. Учените считат, че обособяването на новия тип ще внесе изясненост в хаоса, царящ в еволюционните схеми.

„ В науката термините би трябвало да бъдат ясни, с цел да облекчат връзката. Те не следва да се преглеждат като безспорни, в случай че опонират на летописите от вкаменелости “, споделя Предраг Радович (Predrag Radović) от Университета на Белград, съавтор на проучването.
 Двулик Янус от Сибир претендира за предшественик на индивида Двулик Янус от Сибир претендира за предшественик на индивида
Когато палеонтолозите сравнили останките от рибата Janusiscus schultzei от платото Путорана, с други риби от девонския и силурския пери...

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР