Живовлякът е бил използван в продължение на хиляди години при

...
Живовлякът е бил използван в продължение на хиляди години при
Коментари Харесай

Живовляк – мощен лек и едно от най-полезните растения!

Живовлякът е бил употребен в продължение на хиляди години при най-различни способи на лекуване, с помощта на своите мощни лечебни свойства. Той съдържа огромно количество аскорбинова киселина, витамин К, калций и бета-каротин.

Това растение има мощни противовъзпалителни, успокояващи, антимикробни, отхрачващи, противоалергични, кръвоспиращи и диуретични свойства.

Листата от живовляк могат да се употребяват сурови или да се прибавят към салати. Благодарение на противовъзпалителните си свойства те работят успокояващо при болежка и сърбеж, подбудени от кожни проблеми, лекуват циреи, ухапвания от инсекти и дребни ранички. Можете също по този начин да ги употребявате за подготвяне на сиропи,
тинктури или чай.

Това необикновено растение има необятен набор на потребление за медицински цели. Живовлякът е същинска панацея за нашето тяло – може да помогне за решаването на храносмилателни проблеми и менструални болки, разнообразни проблеми с кожата и даже артрит.

Две български клинични изследвания са посочили, че тази билка дейно лекува продължителен бронхит. А точно, успокояващите свойства на живовляка са сходни с тези на глицерина и пектина, които се съдържат в сиропите за кашлица.

Листата на това прелестно растение са с високо наличие на витамин С, който дейно укрепва имунната система на индивида. В допълнение, те са богат източник на витамин А, който поддържа здравето на очите и защищава от недъгавост на макулата (централната част на ретината), което може да докара до слепота.

Това универсално растение може да се употребява за поддържане на цялостното здравословно положение.

Рецепта за чай от живовляк

Необходими артикули:

. 1 супена лъжица свеж или изсъхнал живовляк
. 1 чаша вряща вода
. 1 чаена лъжичка мед (по желание)

Начин на подготвяне:

Трябва да употребявате всички елементи на живовляка – стебло, семена, корени и листа. Поставете ги в кипящата вода. Оставете ги потопени във водата в продължение на 10 минути, по-късно прецедете течността. Ако предпочитате сладостен чай, прибавете една чаена лъжичка мед.

Пийте чая и се наслаждавайте на многочислените му изгоди за вашето здраве!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР