Животинските видове, които обитават морското дъно, винаги са предизвиквали интерес.

...
Животинските видове, които обитават морското дъно, винаги са предизвиквали интерес.
Коментари Харесай

Най-редките морски видове

Животинските типове, които населяват морското дъно, постоянно са предизвиквали интерес. Морските жители са толкоз красиви и обаятелни, че могат да омагьосат всеки със своята осанка.

Светът, който съществува под водата, е даже по-интересен от този над него с това, че е чужд. Веднъж запознаеш ли се с него, няма да можеш да откъснеш очи от него.

Морските дълбини ревниво пазят тайните си, както и това, с което разполагат. Ето кои са едни от най-красивите и редки морски типове:

Рак Йети

Този морски жител е открит през 2005 година в Тихия океан. Щипките му наподобяват по този начин, сякаш са покрити с бяла четина. Ракът Йети е кьорав по рождение. Дълъг до 15 см, той се храни главно с водорасли и скариди. Нарича се още Киуайдае.

Син змей

Наричан още наследник ангел, глакус атлантикус и морска лястовица, драконът е тип морски охлюв, дълъг едвам 3 см. Той има извънредно красива багра от сини, сиви и бели линии. Среща се в съвсем всички океани, на междинна дълбочина.

Октопод Дъмбо

Малък и кълбест, той се назовава Дъмбо поради

дребните перки, които порастват на главата му и наподобяват анимационното слонче на Дисни. Дъмбо живее в извънредно дълбоки води. Пипалата и ушите му служат за напредване по морското дъно.

Риба папагал

 Риба Папагал

Неин роден дом са топлите тропически води. Среща се обагрена в най-различни цветове и краски. Захапката на рибата, с нейните мощно слепени един към различен зъби, прилича формата на човка. Оттам идва и наименованието ѝ.

Риба капка

Кожата на тази рибка е по-плътна от на останалите и е железобразна. Това ѝ разрешава да плува доста по-лесно по морското дъно, до момента в който търси храни. Рибата капка населява дълбоките води на Тасмания и Австралия.

Скарида-богомолка

Това е едно в действителност прелестно морско животно. В същото време обаче е извънредно яростен див звяр. За няколко секунди той може да раздра множеството жители, които населяващи тропическите води. Скаридата-богомолка има щипки, ударът на които е толкоз мощен, че може да счупи даже аквариуми с двойни стъкла. Поради това не е измежду домашно отглежданите типове.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР