Животинските видове имат своите особености, когато става въпрос за разлика

...
Животинските видове имат своите особености, когато става въпрос за разлика
Коментари Харесай

По какво се различават женските от мъжките костенурки?

Животинските типове имат своите особености, когато става въпрос за разлика сред половете. Тя се назовава сексуален диморфизъм и с този термин се отбелязват забележими разлики сред двата пола. При някои типове подобен не съществува, до момента в който при други разликите в величина, цветови разлики, гласови и други благоприятни условия са обилни. Те нормално съставляват интерес за феновете на животни или за хора, които се интересуват от вариациите в животинското царство.

Как стои въпросът при костенурките и можем ли да отличим мъжкия от женската?

Както при много животни, женската костенурка е по-едра от мъжкия. Тя доближава до 30 сантиметра дължина, до момента в който мъжкият е към 20 сантиметра. Разлики се следят и в цвета на корубата. При женската тя е тъмнозелена, а на долната страна цветът е по-скоро жълтеникав. Когато доближат зрялата си възраст, женските получават кафеникав нюанс на корубата си.

Мъжките костенурки, като се изключи че са по-дребни, имат по-закръглена коруба, за разлика от женските, при които тя е по-издължена.. Тяхната опашка е по-дебела и дълга и имат по-дълги нокти, към 5 сантиметра. Мъжките представители на костенурките имат и по-издължена зурла от женските. Тези разлики се следят единствено при възрастните човеци, при младите разликите не са доловими. Младите са нашарени с по-ярки цветове.

Друга специфичност на костенурките е, че през зимата те изпадат в хибернация. Зимният сън те прекарват в тинята под водата и съвсем в никакъв случай на сушата. Хибернацията е значима за този скотски тип, защото подтиква размножаването. Когато костенурка се отглежда като домакински любим обаче не се предлага да се предизвиква хибернацията, тъй като не може да се основат нужните условия за нейното протичане и тя може да приключи съдбовно.

 какви са разликите сред костенурките

Друг съвет на експертите по тези влечуги е да не се отглеждат дружно две костенурки с разнообразни размери. За по-малката това ще бъде съдбовно. При положително гледане обаче, както и в естествената им среда тези бавни животни доближават до 30-40 години.

За феновете на костенурките е значимо да знаят, че типът червенобуза костенурка е месояден.

Друга специфичност на костенурките е, че те са от животните - единаци, въпреки че могат да бъдат видени насъбрани една върху друга. Това не трябва да заблуждава наблюдаващите ги.

Вижте и малко повече информация по отношение на:

- Хранене на Костенурка;

- Как да се грижим за костенурка;

- Стават ли сухоземните костенурки за домашни любимци.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР