ЖИВОТЪТ, ВСЕЛЕНАТА И ВСИЧКО ОСТАНАЛО Основна цел на модерните физици е

...
ЖИВОТЪТ, ВСЕЛЕНАТА И ВСИЧКО ОСТАНАЛО
Основна цел на модерните физици е
Коментари Харесай

Защо Струнната теория може да е ключ към разкриване „Теорията на всичко“

ЖИВОТЪТ, ВСЕЛЕНАТА И ВСИЧКО ОСТАНАЛО

Основна цел на модерните физици е да открият една доктрина, която е в положение да изясни цялата галактика и да сплоти силите на природата в себе си. Стандартният модел да вземем за пример оставя тъмната материя, тъмната сила и даже гравитацията отвън картината, което значи, че касае доста дребна част от това, което съставлява вселената.

Струнната доктрина свързва концепцията на Айншайн за Общата доктрина на относителността с квантовата механика и резултатът е квантова доктрина приложена към гравитацията. Това приложение ни разрешава да разбием вселената оттатък равнището на субатомните частици до вибриращи струни, чиито трептения и взаимоотношение съставляват вселената.

С други думи, цялата материя е формирана от атоми, всички атоми са формирани от електрони, неутрони и протони, а те от своят страна могат да се разбият до кварки. Кварките са формирани от тези динамични струни, чиито придвижвания в пространството са ключ към разбирането на вселената. Такова пояснение дава Мичио Каку, физик в Сити Колисж Ню Йорк. Каку е съавтор на теорията за струнното поле ( клон в Струнната доктрина ).

Каку: Субатомните частици не са нищо друго с изключение на музикални ноти на дребна вибрираща струна. Какво е физиката? Физиката не е нищо друго, а законите на хармонията, с които можеш да пишеш по вибриращите струни. Какво е химията? Химията не е нищо друго, а мелодията, която можеш да създадеш посредством взаимоотношението на вибриращите струни. Какво е вселената? Вселената е симфонията на вибриращите струни. Какъв е Божият промисъл, за който Алберт Айнщайн написа през последните 30 години от живота си? За първи път в историята имаме претендент за Божия промисъл. Това е галактическа музика, която резонира в 11 измерения в хиперпространството.

ДОБРИ ВИБРАЦИИ

В изявление за Big Think Каку изяснява Струнната доктрина по този начин: Стандартният модел за физика, включително Хигс Бозон, съставлява най-ниската октава на вибрираща струна. Тъмната материя, която съставлява към 23% от вселената, е идната осцилация нагоре. Тъмната сила „ се случва “, когато симетриите на суперструната се счупят и тя съставлява 68% от вселената.

Така, съгласно Струнната доктрина, всяка вибрираща струна кореспондира с друга парченце и съвсем несъмнено има и повече измерения във вселената от тези 4, за които в миналото се мислеше, че съставляват всичко. Струнната доктрина е неповторима сега, акцентира Каку, тъй като е единствената, която в действителност има капацитета да бъде „ доктрина на всичко. “

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР