Животът все повече прилича на състезание - най-вече с времето,

...
Животът все повече прилича на състезание - най-вече с времето,
Коментари Харесай

Дигитализацията в университетите не може да чака

Животът от ден на ден наподобява на съревнование - най-много с времето, трендовете, потребностите на пазара, конкуренцията. От решаващо значение е знанията и уменията да се получават по-бързо, по-лесно, с по-голяма дълбочинност и по-трайно, с цел да сме конкурентноспособни и съответни на времето. Забързването на времето се дължи значително на дигитализацията, която трансформира метода по който работим, учим, поддържаме връзка.

Представете си по какъв начин един студент излиза от съвсем аналоговата система на университета и влиза във високотехнологична компания. Това би забавило неговата акомодация и регистриране в работния развой.

Важно е по какъв начин дигитализацията визира университетите - мястото, където се развиват бизнес водачите на нашето на следващия ден. До огромна степен фирмите имат интерес да са въвлечени в дигитализацията на висшето обучение, с цел да излизат подготвени за работа фрагменти.

Именно фирмите могат да оказват помощ за намирането да на верните решения и механизми за цифровизация на образованието. Разбира се, с присъединяване на управленията на университетите, докторантите, преподавателите, както и на самите студенти.

Посоката е възстановяване на ИТ структурата в българските университети и имплементиране на актуалните софтуерни решения за цифрово обучение. Въвеждането на онлайн студентска брошура и развиването на онлайн услугите за студенти са единствено базата, на която би трябвало да стъпи по-нататъшната цифровизация. Киберсигурността и възходящите опасности от хакерски атаки към просветителните институции са друга сериозна страна от процеса.

В България има университети, които към този момент вършат крачки към цифровизация. В Университета за национално и международно стопанство да вземем за пример всички образователни проекти и стратегии ще бъдат напълно изменени до 2029 година за посока цифровизация. Университетът работи с Vivacom и неотдавна дружно проведоха научно-практическа конференция „ Дигитализация на висшето обучение в България “.

Ролята на Vivacom в дигитализацията на университетите

Vivacom може да предложи ускорение процеса на цифровизация на българското обучение с подготвени тех решения. Компанията има подготвеност да отговори и на условията за нарастване на изчислителната мощ и нуждата от повече място за предпазване на масиви от данни, поддържайки личен център за предпазване и запазване на данни в действително време.

Vivacom разполага с център за ръководство на сигурността, който предлага непрекъснато и непрекъсваемо Управление (MSSP Managed Security Service Provider) или наблюдаване на мрежата и надзор на качеството на предоставените потребителски услуги, както и мониторинг за евентуални пробиви в сигурността в действително време.

Дигиталната промяна допуска неведнъж нарастване на трафика от данни, изискващ нова, съвременна инфраструктура с нараснал потенциал. Vivacom разполага със свръхмодерната технология, осигуряваща оптична интернет съгласуваност със скорости 10 пъти по-високи от предлаганите сега посредством своята 10-гигабитова оптична мрежа.

Целта на дигитализацията във висшето обучение е да го направи съвременно, налично, гъвкаво и по-ефективно. Това е развой, в който бизнесът и по-точно софтуерните компании, би трябвало да запретнат ръкави и да застанат един до друг с управленията на университетите. Защото тонът на развиване на обществото може и би трябвало да се задава от висшето обучение.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР