Животът се състои не само от радости и победи, но

...
Животът се състои не само от радости и победи, но
Коментари Харесай

Всеки има нужда от утеха: Как да подкрепите любимия човек в труден момент

Животът се състои освен от наслади и победи, само че и от скърби и неуспехи. Наред с щастието, в него непроменяемо участват тъгата и разочарованието.

Ако горест е обзела вашата сродна душа, време е да я подкрепите.

Но, за жалост, намирането на верния ход не е толкоз елементарно, колкото би ни се желало. В реалност, в положение на прочувствен стрес, доста хора не реагират въобще по този начин, както се чака.

Не демонстрирайте страдание, това е нездравословно за връзката

Защо съжалението трови връзките? Първо, унижава достолепието на индивида. На второ място, в случай че се предложи в прекомерно огромни порции, кара мъжа да се отпусне.

Например, в случай че вашият обичан е позволил огромна неточност в нещо и е бил осъден за това, внимавайте по какъв начин го утешавате – не казвайте неща, които няма да го подтикват към по-нататъшни дейности.

Но го уверете, че случилото се не е проблем и дружно ще се справите с всичко. Както и че вярвате в неговите благоприятни условия и знаете, че той ще успее – ето това е най-хубавия израз на състрадание.

Насочете обичания към деяние

С вярата си в силите на половинката би трябвало да подтикнете към деяние. Най-големият проблем може да бъде решен посредством разбиването му на по-малки части. И по този начин, до момента в който не сътворите обстоен логаритъм за деяние.

Не е нужно да вършиме всичко за разрешаване на казуса

Това въпреки всичко са неговите проблеми, което значи, че той би трябвало да ги реши. Не се опитвайте да го заместите. Така ще разглезите мъжа и той просто ще се откаже да бъде оня мощен и самоуверен рицар, за който мечтаете.

Но внимавайте – в случай че в сложен миг решите просто пасивно да изчакате, той може да  пропусне добра опция и няма да реализира това, което желае. Повтаряйки това още веднъж и още веднъж, вие сами ще създадете един губещ от него.

И по-късно той ще ви намрази поради това. Научете се да различавате моментите, когато в действителност не е в положение да направи нещо, от моментите, в които е задоволително леко натискане, с цел да реализира задачата си.

Просто стойте покрай него

В живота на всеки човек могат да се случат събития, на които той няма по какъв начин да повлияе. Например, в случай че непосредствен родственик или другар почине. В този случай просто прегърнете вашия обичан и останете покрай него като правилен другар. Това е повече от задоволително. Няма потребност да казвате нищо, вашето наличие и обич ще са най-хубавото лекарство за неговата болежка.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР