Животът на младата фолкмайка Джена след шумното й присъединяване към

...
Животът на младата фолкмайка Джена след шумното й присъединяване към
Коментари Харесай

КОШМАР! Джена дои кравите в замъка на „Канарите”

Животът на младата фолкмайка Джена след шумното й присъединение към музикантския клан „ Канарите “ май ще се размине със славата и охолството.

Гласовитката е впрегната да дои крави и да храни кокошки в провинциалното имение на оркестрантите, въпреки че синът й – Наско Стоев Трети , е единствено на шест месеца, написа „ Уикенд “.

Красавицата очакваше, че ще живее като принцеса във фамилния дворец, само че бързо разкрила, че у Канарите господстват порядки от средата на 19-и век. Всички битови въпроси на многочислената фамилия се решавали еднолично от мама Надя – брачната половинка на Големия Канар . Като в повест от Каравелов или Вазов най-старата жена в къщата определяла кой къде ще спи, по кое време и какво ще яде, с какво ще се занимава в семейството.

Джена била шокирана, когато още на втория месец след раждането й била връчена кофа, с цел да се учи да дои крави. Опитала се да повдигне въпроса пред брачна половинка си Наско – Малкия Канар, само че той недвусмислено декларирал, че думата на майка му е с тежестта на закон.

Така около грижите за бебето Джена храни кокошки, бърка смески за свине и мете двора. Според фамилната традиция мъжете от рода не пипват къщна работа по никакъв мотив и въпреки богатите музиканти да разполагат с платени ратаи в имението, дамите се включвали наедно с тях в кърските грижи.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР