Животът на литиево-манганово-желязо-фосфатната батерия е 4000 цикъла Емил Василев преди

...
Животът на литиево-манганово-желязо-фосфатната батерия е 4000 цикъла Емил Василев преди
Коментари Харесай

Тази батерия за електромобили предлага пробег от 1000 километра, масовото ѝ производство започва догодина

Животът на литиево-манганово-желязо-фосфатната батерия е 4000 цикъла

Емил Василев преди 10 секунди 2 Сподели

Най-четени

IT НовиниЕмил Василев - 21:00 | 20.05.2023

Microsoft предизвестява за нова заплаха: ИИ стартира да се държи като същински човек

IT НовиниДаниел Десподов - 10:50 | 21.05.2023

В България откриха най-стария текст на кирилица

IT НовиниДаниел Десподов - 17:12 | 16.05.2023

Най-големият в света аероплан за първи път изстрелва първообраз на хиперзвукова ракета

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Безпокойството за пробега който може да се измине е една от аргументите, които попречват всеобщото прекосяване към електрически транспортни средства в целият свят. Наскоро китайски стартъп за произвеждане на акумулатори за електрически автомобили пусна на пазара своята новаторска батерия, която може да предложи пробег от 1000 километра единствено с едно зареждане. Звучи добре.

Gotion High Tech разгласи новата си литиево-манганово-желязо-фосфатна (LMFP) батерия L600 Astroinno, която може да обезпечи водещи в класа си индикатори за успеваемост. Съобщението идва малко откакто компанията получи поръчка от Volkswagen и стана формален снабдител на акумулатори за задграничните пазари на автомобилния производител.

Според компанията батерията, която е минала през 10-годишен интервал на проучване е минала всички нужни цикли на тестване за сигурност, а всеобщото ѝ произвеждане ще стартира през 2024 година.

Високоефективно предложение, с което ще може да изминете 4 милиона километра

Компанията е съумяла да реши проблемите с литиево-железно-фосфатните (LFP) акумулатори, които са срещали усложнения по отношение на напъните за възстановяване на енергийната им компактност.

Направените промени доведоха до това, че акумулаторната клетка Astroinno предлага енергийна компактност от 240Wh/kg, също енергийна компактност от 525Wh/L и живот от 4000 цикъла, което се равнява на изминаването на 4 милиона километра.

„ Благодарение на високата си енергийна компактност, батерията Astroinno може да обезпечи пробег от 1000 километра с едно зареждане, без да разчита на NCM (никел-кадмий-маган) материали. “

заяви Ченг Циан, изпълнителен президент на интернационалното бизнес звено на Gotion High-Tech

По-безопасен и по-компактен артикул

Техниката за двустранно течно изстудяване и минималистичният дизайн, който разрешава сандвич конструкция са помогнали на екипа да понижи броя на структурните елементи на батерията с 45%. За разлика от това, понижението на тежестта на структурата е 32%. Дължината на кабелния вързоп на батерията е понижен от 303 метра на 80 метра, което е единствено 26 % от тази в батериите на други производители.

Усъвършенстваните техники за топлоизолация са разрешили на батериите да устоят на висока температура до 1200°C, което е „ еднакво на слагането на пласт топлоизолираща кожа върху повърхността на батерийните кафези “. Четири пласта оптималната отбрана посредством канали за бързо отклоняване на топлината също приготвят батерията да противодейства на рискови условия.

Според екипа продуктът е минал всички проби според националните стандарти.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР