Животът на батерията е един от най-важните фактори при избора

...
Животът на батерията е един от най-важните фактори при избора
Коментари Харесай

Топ 10 смартфони с най-издръжливи батерии

Животът на батерията е един от най-важните фактори при избора на смарт телефон, наедно с екрана, паметта и процесора.

Независимата платформа DXOMARK, която познаваме най-добре със задълбочените й разбори и проби на камерите, неотдавна стартира да организира проби и с батериите на смарт телефоните. Вече даже разгласява лист с водещите по този индикатор модели.

Ще е пресилено да кажем, че сме сюрпризирани от обстоятелството, че шест от водещите 10 позиции са окупирани от китайски марки.

Изненадващото в тази ситуация е, че хегемоните на пазара Samsung и Apple са много едва показани в класацията и влизат в нея с респективно две и едно устройства.
 Снимка 530706

Първото място е отредено на Samsung Galaxy M51 и неговата голяма батерия с 7000mAh, които са оценени с резултат от 88 точки по скалата на DXOMARK.

При тестванията моделът е издържал до три дни и един час с едно зареждане, което може да ни служи като ориентир при останалите.
 Снимка 530707

На втората позиция е моделът Power U3 на китайската марка Wiko с 86 точки, а след него се подрежда Oppo Find X3 Neo с 81 точки.

Чак на четвъртото място виждаме iPhone 12 Pro Max с резултат от 78 точки и до два дни и един час живот на батерията с едно зареждане.

На пето, шесто и седмо място попадат Vivo Y20s, Huawei P40 Lite и Xiaomi Mi 10T Pro 5G с респективно 75, 73 и 72 точки.
 Снимка 473222

Интересното тук е, че участва P40 Lite, който е със същата батерия като P40 Pro, само че е с много по-невзискателни откъм сила екран и процесор, до момента в който самият P40 Pro въобще не попада в листата на DXOMARK.

На осмо място е OnePlus 8T със 71 точки, а деветата и десетата позиция се поделят от Motorola Moto G9 Power и Samsung Galaxy S21 Ultra 5G (Snapdragon), всеки от които е оценен със 70 точки.

Важно е да създадем паралел сред последните два модела, които, въпреки и с идентичен брой точки, имат избрани разлики.
 Снимка 518282

Moto G9 Power устоя до два дни и 16 часа, до момента в който батерията на Galaxy S21 Ultra устоя единствено до два дни.
 Huawei, Oppo и кой е най-големият производител на смарт телефони в Китай
Huawei загуби короната си и в Китай

Пазарът в Китай има нов водач

Еднаквият брой точки обаче е подбуден от обстоятелството, че флагманът на Samsung се зарежда от 0% до 100% за по-малко от час и половина, което е два пъти по-бързо от Moto G9 Power.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР