Животът има своите върхове и спадове и навигацията в неговите

...
Животът има своите върхове и спадове и навигацията в неговите
Коментари Харесай

Как интелигентните хора се справят с токсичните

Животът има своите върхове и спадове и навигацията в неговите глъбини не постоянно е лесна. Един от основните фактори, които оказват въздействие на нашето богатство и самокритика е съществуването на токсични хора в нашия живот.

Но какво тъкмо е отровен човек? И още: какво би трябвало да вършим, в случай че имаме подобен в живота си? Ще се опитаме да изследваме по какъв начин да се оправим с токсичните по образован метод.

Кои хора са токсичните?

Всеки изпада в някакви настроения, заради специфики в държанието или разнообразни условия, само че отровен човек е едно от следните:

  • Побойник (не наложително в дословния смисъл на думата, само че агресивен)
  • Някой, който заплашва и се заканва
  • Манипулативен човек
  • Някой, който се любува на вашия дискомфорт, страдалчество или злощастие

За злощастие се случва да се натъкнете на такива хора в персоналния или професионалния си живот (или и двете).

Знанието по какъв начин да се справяте с такива хора оказва помощ в ръководството на връзките в живота ви. Ще разгледаме някои техники, употребявани от прочувствено интелигентните хора при конфликта им с токсични персони. Техники, които можете да изпробвате и вие.

Как умните с оправят с токсичните

Не оправдавайте тяхното държание

Поведението на токсичните по отношение на вас не може да бъде целесъобразно. Може обаче да се окаже елементарно да намирате извинения за някого. Особено, в случай че минава през някаква компликация в живота си.

Всички ние можем да бъдем съотнесени към някакво равнище на ловкост или промяна на настроенията. Но въпреки всичко, в случай че някой се държи гадно с вас, това е недопустимо. Извиняването на нечие токсично държание води до подозрение във вас самите. Нещо повече, най-вероятно ще има нездравословно влияние върху вас.

Дистанцирайте се от този човек

Човек, който изпитва наслаждение от това, да ви кара да се чувствате зле, не е човек, който заслужава вашето време и внимание. Запитайте се дали това е годно за някоя от персоналните ви връзки. Ако това е по този начин, може би е време да се дистанцирате от този отровен човек.

Разбираемо това е по-лесно да се каже, в сравнение с да се направи. Същевременно обаче, помислете какъв резултат оказва този човек върху вашето богатство. Помислете по какъв начин бихте се чувствали, в случай че повече не се постанова да се справяте с неговото държание по отношение на вас.

Има разнообразни способи за справяне в такава обстановка – при избрани хора най-хубавото решение е да бъдат изцяло отрязани от живота ви. Това може да стане единствено в случай че събитията и момента го разрешават.

Установете граници

В други случаи да отрежеш токсичния не е реалистично решение. В такива обстановки установяването на граници може да е вярната стъпка напред. Накарайте токсичния да си даде сметка за въздействието на дейностите и държанието си. Това не е лесна задача, само че може да го накара да разбере, че отказвате да бъдете притискани.

Установяването на граници значи да поставите себе си под надзор. Вие решавате по кое време и къде да се срещнете с токсичния. Под ваш надзор е да граничите времето на тези срещи. Това оказва помощ да се подготвите ментално за тези срещи и да седнете на шофьорската седалка.

Планирайте реакцията си

Това ни води до идващия способ за справяне с токсичните хора. Веднъж, откакто сте открили граници, ще можете да се подготвите с вашата реакция във връзка с това, което въпросният човек ще хвърли против вас.

Ако знаете, че той ще ви подлага на критика за избран аспект от живота ви или има съответен способ да ви скапва настроението, подгответе се да отговорите на това авансово.

Независимо дали ще употребявате техники за релаксация или ще подготвите отговора си буквално това ще ви даде по-добър надзор върху обстановката.

Намерете поддръжка

Може би най-важният съвет в обстановки като тази е да намерите поддръжка от тези, които съставляват позитивните сили във вашия живот – без значение дали става дума за професионален или персонален живот.

Идентифицирането на хората, които ви носят сили, ще помогне да изградите бариерите против индивида, който ви провокира със своята токсичност.

Освен това ще имате още една вероятност за обстановката. Може да получите скъп съвет или друга потребна информация по какъв начин да се справите с токсичния.

Ценете себе си

На финала: различен значим метод да се справите с токсичните хора е да си дадете сметка за личната стойност. Осъзнаването на личната стойност построява вашата устойчивост към каквато и да било токсичност, хвърлена против вас.

Така мненията и обидите на токсичния няма да имат мощно въздействие върху вас – вашата вътрешна стойност ще бъде над всичко, което той има да каже.

Финални мисли

Научаването по какъв начин да се оправяме с токсични хора е умеене, което за жалост е потребно за всички ни. За благосъстоянието ни е значимо да научим по какъв начин да редуцираме отрицателното въздействие на токсичните.

Установете, кои са токсичните хора към вас и търсете професионална помощ, в случай че държанието им отива оттатък токсичното.

Инфо: Learning Mind.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР