Живеещият в България бивш руски депутат и опозиционен политик Генадий

...
Живеещият в България бивш руски депутат и опозиционен политик Генадий
Коментари Харесай

Москва обяви живеещият в България опозиционер Генадий Гудков за "чужд агент"

Живеещият в България някогашен съветски народен представител и опозиционен политик Генадий Гудков и един от най-известните съветски икономисти Сергей Гуриев, както и Световният фонд за природата, бяха оповестени за непознати сътрудници в петък.

Генадий Гудков се изрече отрицателно за съветските военни, " прикани за даване на оръжие на Украйна, намерено говорейки в поддръжка на това ". Той също по този начин е упрекнат в присъединяване в основаването и разпространяването на материали от задгранични сътрудници и разпространяване в непознати медии на погрешна информация за решенията и политиката на съветските управляващи, оповестява съветската осведомителна организация " Интерфакс ".

В и че Москва вербува авторитетни българи да работят за ползите на Русия.

 Бивш полковник от Комитет за Държавна сигурност (на СССР): Русия и сега прави подривна активност в България Бивш полковник от Комитет за Държавна сигурност (на СССР): Русия и сега прави подривна активност в България

Със същото решение в листата на непознатите сътрудници Министерството на правораздаването прибавя емигриралия във Франция съветски икономист Сергей Гуриев , който бяга от Москва през 2012 година, откакто управляващите стартират да го проверяват поради сериозното му отношение по делото " Юкос ", по което милиардерът Михаил Ходорковски беше наказан на 10 г затворническа колония, а петролният му бизнес - конфискуван.

 Сергей Гуриев
© Sciences Po

Сергей Гуриев

След това Гуриев, който един от най-известните модерни съветски икономисти, беше основен икономист на Европейската банка за възобновяване и развиване, а в този момент е ректор и професор по стопанска система в Института за политически науки в Париж. Гуриев е непосредствен помощник на хвърления в пандиза опозиционен политик Алексей Навални.

изявлението му пред " Капитал за Путин и икономическата цена, която Русия ще заплати поради войната в Украйна

Руското министерство на правораздаването показва като съображение за включването му в листата на непознатите сътрудници, че той е " взел участие в основаването и разпространяването на материали на непознати сътрудници до безграничен кръг лица " и " изказвал срещу специфична военна интервенция в Украйна ", се споделя в известието на съветското министерство на правораздаването.

В него се оповестява, че за непознати сътрудници се афишират още някогашният началник на Yandex.News Лев Гершензон, блогъра Вераника Удуърт, както и интернационалната неправителствена организация Световен фонд за природата (WWF) и основаната в Съединени американски щати фондацията " Свободна Бурятия ".

 Русия разгласи писателя Дмитрий Глуховски и рапъра Оксимирон за Русия разгласи писателя Дмитрий Глуховски и рапъра Оксимирон за " непознати сътрудници "

Световният фонд за природата попада в листата, тъй като негови представители са се опитвали " да повлияят на решенията на изпълнителната и законодателната власт на Руската федерация, попречиха осъществяването на промишлени и инфраструктурни планове " и тъй като " фондът е разпространявал отрицателна информация за решенията на държавните органи и тяхната политика ".

Според в Русия на такива лица и организации не се позволява да получават държавно финансиране, да преподават и да провеждат обществени прояви.

Законът дефинира като непознати сътрудници физически или юридически лица, които получават финансова поддръжка от чужбина или се намират под " задгранично въздействие ".

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР