Живеещите в село Полски извор, община Камено се притесняват, че

...
Живеещите в село Полски извор, община Камено се притесняват, че
Коментари Харесай

Поражения от наводнението в община Камено

Живеещите в село Полски извор, община Камено се тормозят, че при един по-силен дъжд каналите още веднъж ще прелеят и ще наводнят домовете им. Последният случай е от преди седмица. Тогава водата е заляла моста и е стигала равнище половин метър. Припомняме, че през октомври 2017- та година, когато няколко села бяха наводнени, имаше и човешки жертви.

В село Полски извор към момента се виждат вредите от наводнението предходната година. Риск има и в този момент. Макар че прогнозата е скоро да няма повече превалявания в района, хората се тормозят за сигурността си.


Георги Георгиев- зам. - кмет на Община Камено: Само преди няколко дни водата беше до колене и тази махала от село Полски извор я нямаше - бяха откъснати от света.


Водата към този момент се е отдръпнала, провалите са малко, само че тъкмо в този момент би трябвало да се вземат ограничения за разчистване на деретата, безапелационни са хората.


Георги Георгиев- зам. - кмет на Община Камено: Задължението на Община Камено е да почисти...от 300 до 500 метра след обитаемото място...а по-късно е обвързване на страната, т.е. Областна администрация. В момента...вземат служащи и почистват ръчно, само че ръчно няма по какъв начин да се получат нещата. Скептично съм надъхан към това.


Ако бъде прокопано и поправено дерето, водата няма да се задържа и ще се изтича към язовир Мандра, считат локалните поданици. Кръстьо Станков и брачната половинка му като по знамение се избавят от наводнението в края на предходната година. Сега са едни от първите, които са влезнали в ремонтираните след пороя къщи.


Кръстьо Станков: На две стаи се направи главен ремонт - боядисване, саниране...кал имаше, доста наноси...Вода имаше два метра и нещо...
За периодически инспекции на язовирите и за постоянно разчистване на деретата упорстват в този момент хората освен от Полски извор, само че и от останалите четири села в Община Камено, които бяха наводнени в края на 2017- та. И тъкмо в този момент е времето, когато да се вземат сходни ограничения, а не когато към този момент е късно.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР