Живеещи в блоковете в района на бившата баня Здравец настръхнаха

...
Живеещи в блоковете в района на бившата баня Здравец настръхнаха
Коментари Харесай

Квартал настръхна заради пожар в ромски къщи

Живеещи в блоковете в региона на някогашната баня " Здравец " настръхнаха след пожар в ромски къщи наоколо. Огънят лумна в четвъртък към 23 ч. на ул. " Мадара " и изпепели цяла къща, като се трансферира върху прилежаща. За благополучие никой не е потърпевш. Изпепеленият дом бил ненаселен, защото притежателите му живеели в чужбина. От прилежащата къща пък семейство с две деца се измъкнало на косъм.

„ Беше доста ужасно. Видяхме по какъв начин огънят обгръща конюшната и къщата на съседите, които са в чужбина. Грабнахме децата и дружно със сина и снахата изскочихме навън”, описа Елена Захариева. Съседи подали сигнал за пожара и на място бил изпратен екип огнеборци. Въпреки напъните на пожарникарите огънят погълнал една от къщите напълно. Изпепелен е 120 кв.м. покрив и цялата мебелировка. Спасени са 3 къщи в съседство.

Причините за възникването на пожара са в развой на изясняване, споделиха от Пожарната.

Не знам от кое място пристигна този огън, единствено видях пламъците и изскочихме на открито, спомня си Елена.

Живеещи в региона описаха, че поради противозаконните постройки, изложен на риск да се подпали бил и техният блок. В деня на пожара кварталът останал без ток, жена от близкия блок пък заседнала в асансьора.

Не смеем да кажем имената си, тъй като се опасяваме. Многократно сме изпращали сигнали до общината, дори имаме отговор, че са открити близо 80 противозаконни къщи. Не знаем обаче за какво не са съборени, описаха хора от квартала, поискали анонимност. Те подсетиха, че противозаконните постройки са вдигнати на рисково близо разстояние от други жилищни здания и крият риск за жителите им.
тагове пожар квартал ромска къща
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР