Живеещи на улица Владимир Смоленски във Варна сигнализираха, че повече

...
Живеещи на улица Владимир Смоленски във Варна сигнализираха, че повече
Коментари Харесай

Абсурден случай във Варна: 4 кучета са отглеждани в изоставен автомобил!

Живеещи на улица " Владимир Смоленски " във Варна алармираха, че повече от пет месеца кучета се отглеждат в изоставен лек автомобил. Колата е без номера, а кой е притежателят на затворените четириноги към момента не е ясно. Хората споделят, че не смеят да излязат от домовете си, когато кучетата са пуснати на открито, тъй като са нападателни. Има и ухапана жена

В кола на метри от две варненски учебни заведения, се отглеждат четири кучета. Въздух в купето влиза единствено през един от страничните прозорци. През по-голямата част от денонощието животните са затворени в автомобила. Пускат ги за час на открито без каишка и намордник.

Хората настояват, че притежателите на кучетата са отвън страната.

През деня ги разхожда човек, който не живее в региона, споделя Иванина, която също се опасява от животните, когато са на открито.

" Сестрата на мъжа се грижи за тях. Но дамата не е привикнала с животните, изтърва ги. Едното по-голямото куче, по-злобно, се спуска да атакува ", споделя Иванина пред Българска национална телевизия.

Живеещите в региона са подавали сигнали да Община Варна, полицията и до организации за отбрана на животните, само че без резултат. След като общинската администрация е известена за казуса, оттова обявиха, че инспектори от Дирекция " Управление на сигурността и надзор на публичния ред " не са открили притежателя на колата, защото е без регистрационни номера.

Местните са подали сигнали до полицията, до Областната дирекция по сигурност на храните за нечовешко отношение към животните и до " Общински паркинги и синя зона " - за автомобил без регистрационни табели, паркиран на публично място. Екипът на Българска национална телевизия също потърси информация от Областната дирекция по сигурност на храните. Оттам направиха инспекция.

" Видимо са в положително общо положение. Явно са обгрижвани животните. Автомобилът е без регистрационни номера. Сравнително огромен, необятен е, само че въпреки всичко кучетата не е редно да са вътре ", споделя Данаил Николов – гл. контрольор в отдел " Здравеопазване на животните ", БАБХ-Варна.

Стопанинът на кучетата не се е явил в Областната дирекция по сигурност на храните, макар отправената към него покана. Инспекторите към този момент са уведомили полицията. Ако притежателят не бъде открит, кучетата ще бъдат оповестени за безстопанствени и настанени в подслон, което е обвързване на Община Варна. Санкцията за нечовешко развъждане към животни е от 200 до 500 лв..
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР