Жив една милисекунда, мъртъв на следващата“, бивш лекар на Военно

...
Жив една милисекунда, мъртъв на следващата“, бивш лекар на Военно
Коментари Харесай

Смърт за част от секундата: Авантюристите от „Титан“ загинали мигновено

„ Жив една милисекунда, мъртъв на идната “, някогашен доктор на Военно морските мощ на Съединени американски щати заключи какво се е случило в трагичния финален миг на петимата участници във съдбовното гмуркане до „ Титаник “. По думите му „ те са били смазани мигновено от имплозията “.

Ветеранът от Военноморски сили на Съединени американски щати доктор Дейл Моул сподели, че имплозията на подводницата е била мигновена. Според него тези, които са били на борда, най-вероятно даже не са знаели какво им се е случва.

Д-р Дейл Моул, някогашен шеф на Отдела за подводна медицина и радиационно здраве на Военноморски сили на Съединени американски щати, сподели за DailyMail че гибелта на екипажа на подводницата е била бърза и безболезнена, съвсем мигновена заради изключителното налягане, основано от океана в дълбочина.

„ Всичко се е случило ненадейно, че пасажерите даже не са разбрали какво се случва с тях “, безапелационен е медикът.

На борда на съдбовния батискаф се намираха основният изпълнителен шеф на OceanGate Стоктън Ръш на 61 години, ветеранът от френския флот Пол-Анри Наржоле на 77 години, 58-годишният английски милиардер и авантюрист Хамиш Хардинг, както и пакистанският предприемач Шахзада Дауд и неговия наследник Сюлеман, който бе единствено на 19 години.

“Камерата под налягане е помещението, в което са се намирали пасажерите. Преди детонацията се е чул тон, наподобяващ удар в дъното. Изглежда цилиндърът от въглеродни нишки е подал и е предизвикал имплозията ”, разяснява още доктор Моул.

Каква е била повредата в барокамерата все още е мистерия, само че най-вероятно се дължи на теч, спиране на зареждането или дребен пожар вследствие на дребен пожар вследствие на късо съединяване. Резултатът е мигновена мощ имплозия, защото капсулата се намира под високо налягане извън, което разпокъсва корпуса на подводницата и премазва екипажа.

„ Разкъсани са на части. Имплозията е предизвикала вълна на налягане, която е била ориентирана във вътрешността “, обясни Моул, сравнявайки имплозията с надуване на балон, който се пука, когато има прекомерно огромен напън от вътрешната страна.

Д-р Моул изяснява и за какво останките на екипажа на батискафа „ Титан “ няма да бъдат открити, написа " Телеграф ".

„ На мястото на имплозията има единствено парчета, фрагменти, останали от мощната външна мощ, в този случай това бе океанът. На дълбочината, на която се намират останките на потъналия „ Титаник “, на 12 500 фута, външното налягане би било 6000 psi. Това налягане на би разрушило корпуса на дребната подводница от неочаквана ударна вълна. Една имплозия сигурно може да бъде също толкоз разрушителна, колкото и една детонация “, безапелационен е той.

Според Scientific American, в случай че подводница е била покрай Титаник, тя е щяла да изпита по-високо налягане, в сравнение с в случай че е била ухапана от огромна бяла акула.

Никълъс Ротерман, дълбоководен еколог от Университета на Портсмут, Обединеното кралство, се съгласи, че в случай че такава имплозия фактически се е случила, налягането е щяло да убие жителите съвсем незабавно: „ Ако е имало пробив в корпуса, жителите биха са се удавили в океана съвсем мигновено ", изясни той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР