Жителка на английския град Брейнтрий, графство Есекс, почувствала настинка, легнала

...
Жителка на английския град Брейнтрий, графство Есекс, почувствала настинка, легнала
Коментари Харесай

Жена с настинка заспа дълбок сън, след като се събуди нищо не беше същото

Жителка на британския град Брейнтрий, графство Есекс, почувствала простуда, легнала и не запомнила събитията от последните 20 години от живота си, в това число сватбата си и гибелта на родственици, заяви New York Post.

Британката Клеър Мъфет-Рийз, която в този момент е на 43 години, се срещна със брачна половинка си Скот в механа през 1995 година Оттогава те постоянно са дружно. Двойката се ожени през 2008 година Те имат синове Джак и Макс. Жената работела като журналистка и съчетавала родителските отговорности с изявленията с известни персони.

През 2021 година животът на англичанка се промени радикално, когато тя се почувства зле и си легнала рано, вярвайки, че е настинала. На идната заран синът й се опитал да я разсъни, само че тя не се събудила. Жената бе откарана в болница и бе сложена на уред за вентилация. По-късно тя бе преместена в профилирана клиника. След поредност от проучвания невролозите потвърдиха, че пациентката има инфектиране на мозъка, породено от енцефалит. Съпругът и родителите й бяха посъветвани да се приготвят за най-лошото. Лечението обаче даде резултат и след 16 дни пациентката бе изключена от апарата за изкуствено дишане.

„ Един от първите въпроси, които зададох, беше „ Как са котките? “, сподели англичанката. Казаха й, че са били евтаназирани: едната преди доста години, другата седмица преди да се разболее. Оттогава ставаше все по-ясно, че Мъфет-Рис е не запомнила 20 години от живота си.

Англичанката разпознала всичките си другари и родственици, само че не запомнила доста събития. „ Не знам по какъв начин Скот би се справил със обстановката, при която го одобрявам за чужд. Беше толкоз необичайно да се виждам в огледалото и да виждам бръчки, които не помнех “, призна дамата, която загуби паметта си. Знаеше, че има деца, които обича, само че не можеше да си спомни по какъв начин ги е родила, техните рождени дни, първите им дни в учебно заведение, какво харесват и какво не.

Скот сподели на жена си фотоси от ваканциите и от сватбата. Мъфет-Рис не си спомняше всичко това. Невролозите приписват загубата на паметта на постоянно срещан непряк резултат от енцефалит. Нямаше гаранции, че споменът в миналото ще се върне.

„ Ридаех в ръцете на брачна половинка си, когато той ми сподели, че чичо ми Майкъл умрял от рак преди три месеца, чичо ми Питър умря от сърдечен удар преди седем години, а братовчедка ми Таш е умряла през 2018 година “, сподели дамата. Тя изясни, че към този момент е скърбила за всички тези смъртни случаи, само че не си ги спомня.
Китаец направи опит за самоубийство, повода шокира целия свят
Жител на китайския мегаполис Шанхай се опита да се елементарни с живота, тъй като 29-годишният му наследник не съумява да се ожени и да има деца, съо...
Прочети повече
След пет седмици в болничното заведение англичанката беше изписана. Децата й обаче нямаха право да посещават майка си поради пандемията. Мъфет-Рис не можеше да извърви повече от няколко крачки и трябваше да се облегне на Скот, с цел да се изкъпе и да се преоблече. Съпругът трябваше да излезе в отпуска, с цел да се грижи за нея.

Жената нямаше спомен за съществуването на COVID-19 и беше ужасена, когато научи за офанзивите на 11 септември 2001 година и атентатите в Лондон през 2005 година Тя беше ужасена да научи за изменящите света произшествия, които не си спомняше.

„ Сега съм доста по-добре, само че следва дълъг път на възобновяване. Спя неприятно през нощта, имам болежка при вървене и сърбеж. Трябваше да се сбогувам с шофирането в продължение на две години и не мога да сготвям сама “, сподели тя.

Съпругът й непрекъснато й припомня да си вземе медикаментите и я поддържа, когато изпитва мощни болки. Синовете също са съпричастни към заболяването и описват на майка си за обичаните си филми и пътувания до Испания при баба и дядо си. „ Всеки ден узнавам нещо ново за тях, да вземем за пример каква храна и музика харесват “, сподели англичанката. Жената последователно стартира да написа още веднъж и се върна на работа.

По-рано беше обявено, че жителка на британския град Уестърхам, графство Кент, излязла от кома, научила от други за пандемията и била доста сюрпризиран. Жената претърпяла припадък, вследствие на което изгубила схващане и попаднала в болница, след което седем месеца от живота й бяха изтрити от паметта й.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР