Жителка на американския град Тонтън в щата Масачузетс с най-рядка

...
Жителка на американския град Тонтън в щата Масачузетс с най-рядка
Коментари Харесай

Рядко явление: Американка роди едновременно две двойки близнаци

Жителка на американския град Тонтън в щата Масачузетс с най-рядка форма на бременност роди две разнообразни двойки близнаци едновременно , разкри изданието.

Mom Delivers 2 Sets of Identical Twins After Being Surprised by Pregnancy with Quadruplets: 'I Feel Amazing!'
— People (@people)
35-годишната Ашли Нес роди две девойки и две момчета . Раждането е осъществено в Бостънската клиника с цезарово сечение в 28-та седмица на бременност (нормалната бременност е до 38 седмица).

Децата се родили с разлика от минута. Те ще прекарат идващите осем седмици в болница под наблюдението на лекари.

Жената имала две яйцеклетки, оплодени по едно и също време, всяка от които по-късно се разделила на две елементи. Тъй като отделените яйцеклетки били в разнообразни плаценти, оформили се два разнообразни комплекта близнаци.

Подобно събитие се следи доста рядко, към един път на 10 млн. бременности.

„ Ако имаше толкоз шанс на лотарията, щеше да е доста богата “, сподели Ахмет Башат, шеф на Центъра за фетална терапия и професор по акушерство и гинекология в Медицинския университет „ Джон Хопкинс”.

Нес е фризьорка на повърхностен работен ден и живее в дом с три спални с 8-годишната си щерка, 47-годишния си другар и двамата му най-малки синове.

Преди да забременее, дамата претърпяла четири спонтанни аборта.

По-рано беше обявено за 30-годишна жителка на крайградския регион Бектън в Източен Лондон, която забременяла два пъти за седмица, обратно на прогнозите на лекарите.

Рядкото събитие, при което яйцеклетка се опложда от сперматозоид и се вгради в матката за повторно единствено дни или седмици след първия развой, се назовава суперфетация.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР