Жителите на великотърновското село Ресен излязоха на протестно шествие с

...
Жителите на великотърновското село Ресен излязоха на протестно шествие с
Коментари Харесай

Жителите на село Ресен протестират, искат вода

Жителите на великотърновското село Ресен излязоха на протестно шествие с гледище да бъде решен дългогодишният проблем с спомагателното водоснабдяване на селото, което в последните две години е на воден режим.

Много поданици на село Ресен, подкрепени от прилежащи села, се събраха на протестен протест пред кметството. Те упорстват в най-кратки периоди да се реши казусът с безводието на най-голямото село в община Велико Търново, с над 2000 поданици.

Кога ще спре прехвърлянето на отговорност сред институциите и по кое време ще има явен период за построяването на в допълнение водоснабдяване – това питат хората, които са от две години на фрапантен воден режим.

Хората не одобряват обещанието отпреди два дни на Община Велико Търново, че стартира предпроектно изследване за ново трасе за 10 километра спомагателен тръбопровод за Ресен. Селото се водоснабдява от локални кладенци, които пресъхват.

На митинга не пристигнаха представители на водоснабдителното сдружение и на Община Велико Търново.

Демонстрантите минаха с протестно шествие по моста на река Росица по пътя към Свищов. Те обявиха, че търпението им е изчерпано.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР