Жителите на варненското село Константиново ще протестират, ако Община Варна

...
Жителите на варненското село Константиново ще протестират, ако Община Варна
Коментари Харесай

Жители на с. Константиново ще протестират, ако община Варна не ремонтира улиците

Жителите на варненското село Константиново ще стачкуват, в случай че Община Варна не съблюдава обещанието си да ремонтира улиците там. Те бяха разрушени от проливните дъждове преди 3 години. Стихията тогава наводни и доста къщи. Причина за бедствието беше непочистеното дере в селото.

Хората в Константиново споделят, че в селото няма улица без нарушена настилка. Ремонт не е юридически от 20 години, а след пороя през 2016 година те са мъчно проходими.

Марин Урумов: " Успяхме наивно да повярваме, че откакто са ни гласувани 2 милиона и 700 хиляди от бюджета за селото, че нещо ще бъде оправено, само че нищо не е направено до този миг. "

Дерето в селото събира дъждовната вода от цялата околност, само че сега е затлачено, защото не е почиствано от години.

Наталия Иванова: " Мизерията към дерето е ужасна! Има толкоз доста треволяци и какво ли не вътре. Само като погледнете каква е кал. "

Кметът на Константиново Марияна Полихронова изясни, че са отпуснати средства за подсилване на дерето. Парите обаче не стигат.

Марияна Полихронова, кмет на село Константиново: " 150 хиляди са отпуснати от Междуведомствената комисия, Община Варна поема една дребна част за създаване на един мост и на една пасарелка. За останалата част нямаме финансиране ".

От община Варна обявиха, че това е първият стадий на плана. Той включва възобновяване на проводимостта на отводнителния канал и ремонт на мостовите уреди. Вече има позволение за градеж, определена е и фирма-изпълнител. Предстои правенето на план за ремонт на улиците в Константиново. Строителните действия са на стойност два и половина милиона лв.. /БНТ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР