Жителите на село Лозен искат пълна десетгодишна забрана за сеч

...
Жителите на село Лозен искат пълна десетгодишна забрана за сеч
Коментари Харесай

Десетгодишна забрана за сеч в Лозен планина искат местни жители

Жителите на село Лозен желаят цялостна десетгодишна възбрана за сеч в Лозенска планина. За 21 октомври, събота, те провеждат митинг в отбрана на селището си, оповестиха от Комитета за отбрана на Лозенска планина.

Митингът пред кметство Лозен е проведен от Комитета за отбрана на Лозенска планина и е подсилен от всички неправителствени организации в селото.

Три са главните претенции на лозенци. Първото от тях е да спре изсичането в горите на Лозенската планина за интервал от 10 години. Единственото изключение от това са дърветата, наранени от корояда и други заболявания.

Заедно с ограничаването за изсичане, лозенци желаят да бъде решен и казуса с корояда. Третото искане, което ще показват жителите на селото, е за възобновяване на разрушените от сечта горски пътища и чешми.

Исканията били единомислещо признати на заседание в селото от 11 юни 2017 година. Те са подкрепени от локалната власт, твърдят от Инициативния комитет.

Софийското село Лозен е най-голямото село в България. Жителите му станаха известни предходната година с митингите си против построяването на кариери за инертни материали над селото. Протестите доведоха до анулация на решение на Министерския съвет.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР