Жителите на Пловдив трябва да се събудят и сами да

...
Жителите на Пловдив трябва да се събудят и сами да
Коментари Харесай

Инж. Богдан Милчев: Икономиката изпревари инфраструктурата -...

Жителите на Пловдив би трябвало да се разсънят и сами да си изискат повече сигурност на пътя. Тогава несъмнено ще я получат. Това разяснява пред " Марица " шефът на Института по пътна сигурност инж. Богдан Милчев по отношение на усложнената пътнотранспортна конюнктура в града и региона.   

" Повече от 10 години, още когато бях началник на КАТ, Пловдив си беше най-опасният град за живеене, в случай че мога по този начин да кажа. Според мен градът и региона са жертви на няколко условия, които вършат живота там и ходенето по улиците рисково. Най-важното и значително от тях е, че бързото икономическо развиване на града изобщо не е съобразено с инфраструктурата. Необходим е градоначалник, който да постави основите на една безвредна и ефикасна инфраструктура. Докато подобен липса, сме очевидци единствено на странни хрумки, зад които прозират непознати ползи. За страдание, както Пловдив, по този начин и другите огромни градове в страната са жертви точно на това събитие. Но най-големият проблем на Пловдив е това, че извънредно бързо пораства стопански и се трансформира в икономическата столица на България. Оттам идват всички беди.

За да излезе Пловдив, а и страната като цяло от челните места в черната хроника, е належащо на първо време да се образува държавна политика в тази тенденция. А другояче, що се касае до някакви съответни превантивни ограничения - полицията да направи еди-какво си, да повдигнем някоя пешеходна пътека или пък да стартираме инспекции на водачите на таксита да вземем за пример, това ще даде временен резултат за няколко седмици. След това още веднъж ще сме си в същата обстановка. Необходима е настина напълно друга философия. В момента сме очевидци на това, че в България всеки ръководи нещо, от което не схваща. Просто трудоустрояваме едни хора, слагаме ги на някакви постове и оттова идва казусът. "
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР