Жителите на най-малко осем села и градчета на Халкидическия полуостров

...
Жителите на най-малко осем села и градчета на Халкидическия полуостров
Коментари Харесай

Среднощни патрули пазят жители на Халкидики поради страх от мечка

Жителите на минимум осем села и градчета на Халкидическия полуостров в Гърция живеят в боязън от мечки след нанесени вреди в обитаемоте места.

Много хора към този момент 10 дни седят затворени по домовете си поради заплахата. Местни поданици самодейно провеждат среднощни патрули и натискат клаксоните на колите си, с цел да плашат едрите животни.

Служителят на неправителствената организация за запазване на околната среда „ Арктурос “ Панос Стефану уточни, че става въпрос единствено да една мечка.

Той сподели, че мечката е млад мъжки образец, който е тръгнал от езерото Волви, източно от град Солун, и заради размножителния интервал всеки ден изминава дълги дистанции в търсене на женски мечки и на храна, като намира елементарен достъп до пчелините в Халкидики. Според него популацията на мечките се е нараснала през последните години с помощта на всички ограничения за отбрана.

„ Ограждението по автомагистрала Егнатия (А2) е довело до прекъсването на огромен брой катастрофи (за мечките) “, означи Панос Стефану и добави, че „ те последователно са привикнали с човешкото наличие, тъй като хората постоянно са в планините “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР