Жителите на наводнения далечен северен Куинсланд се подготвят за още

...
Жителите на наводнения далечен северен Куинсланд се подготвят за още
Коментари Харесай

Наводнения в Австралия: Магистрала, разкъсана от тропически циклон, когато паднаха 17 инча дъжд

Жителите на наводнения отдалечен северен Куинсланд се приготвят за още дъжд, защото автомагистрала се раздра и плаващи крави се вадят от река.

Магистрала Палмерстън беше прекратена на две и съвсем 40 000 домове и компании останаха без електричество след поройни превалявания вследствие на някогашния тропически циклон Джаспър. В някои региони от Daintree до Ingham през последния ден са паднали общо до 450 mm превалявания. Системата от категория 2 удари крайбрежието на Куинсланд на север от Кернс в сряда вечерта, преди да отслабне до тропическо дъно. Метеорологичната система е изложена на сдържан риск от усилване на циклон още веднъж в средата на идната седмица, до момента в който се движи на запад през залива Карпентария.

Стивън Търнър от Palm Cove сподели пред ABC Australia, че макар че улиците стават „ като бърза река " покрай дома му, той сподели, че духът на общността е необикновен. Той сподели: „ Има една къща там, водата им е предходна напряко и би трябвало в действителност да съчувстваш на тези момчета, минаваш около къщат...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР