Жителите на 13 развити страни се доверяват на лидерите на

...
Жителите на 13 развити страни се доверяват на лидерите на
Коментари Харесай

Развитите страни имат най-голямо доверие в Меркел, а най-малко в...

Жителите на 13 развити страни се доверяват на водачите на Русия и КНР Владимир Путин и Си Дзинпин повече, в сравнение с американския президент Доналд Тръмп. Това сочат данните на основания във Вашингтон самостоятелен проучвателен център Pew Research Center, съобщи Нова телевизия.

Изследването е извършено с присъединяване на респонденти от Япония, Австралия, Канада, Англия, Нидерландия, Южна Корея, Испания, Италия, Швеция, Франция, Дания, Германия и Белгия. Участниците са били запитани за тяхното доверие в шестимата водачи - Съединени американски щати, Германия, Франция, Англия, Русия и Китай – и в техния метод към интернационалните въпроси.

Според резултатите, жителите на 13-те страни се доверяват най-много на немския канцлер Ангела Меркел (76% от анкетираните), малко по-малко доверие гласоподават на френския президент Еманюел Макрон - 64%, а 48% от интервюираните се доверяват на английския министър председател Борис Джонсън.

23% от интервюираните от 13-те страни се доверяват на Владимир Путин в метода му към интернационалните връзки, на Си Дзинпин - 19%, минимум - 16% - на Тръмп. Повечето от интервюираните, изразили доверие в Путин, са поданици на Италия (37%) и Германия (31%). На Тръмп най-вече се доверяват жителите на Япония - 25% от интервюираните. Изследването е извършено по телефона измежду 13 273 възрастни от 13 развити страни от 10 юни до 3 август.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР