Жители от Родопската яка бяха спрени с бариери пред кариерата

...
Жители от Родопската яка бяха спрени с бариери пред кариерата
Коментари Харесай

Продължава ли дейността на кариерите? Бариери спряха жители на Белащица ВИДЕО

Жители от Родопската яка бяха спрени с бариери пред кариерата над село Белащица. Те бяха тръгнали към мястото, с цел да отбележат края на концесията и изкопните действия, като желаеха да посадят люляци и други цветя в местността. Инициативата им обаче е била спряна от пуснати бариери от чиновници на кариерата, които не са ги позволили, защото пътят оттатък кариерата бил частна благосъстоятелност. Хората са желали да отидат и до параклиса „ Св. Спас”, до който се стига по въпросния път, написа

На място има полиция, а също по този начин пристигна и регионалният шеф Йордан Иванов. Той беседва с хората и представителите на компанията Европейски пътища, като прегледа документите, които му дадоха. След информация се оказа, че пътят в реалност е частен, като занапред ще се открива неговия режим.

Хората подозират, че изкопните дейности не престават, макар че концесията е изтекла. Също по този начин се притесняват, че те са излезли отвън рамките на разрешените терени. Видимо техниката на компанията към момента е на терените за концесия.

„ Довчера до последно копаеха и тежка техника преминаваше по пътя. Единственото ни желание бе да дойдем тук и да отпразнуваме края на контракта. Когато пристигнахме установихме жестоко нарушаване на концесионния контракт. Бившият вложител не ни позволи до парцела и ни остави някаква схема, от която нищо не видяхме. Охранителят ни сподели, в случай че желаеме да разрушаваме оградата, само че ние не сме екстремисти. Ние сме тук с децата си”, сподели Ани Кемалова, която е от Инициативния комитет. Част от децата засяха храстчета към бариерата, а хората не престават да бъдат на място.





Очаквайте детайлности!
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР