Жители на Цалапица се срещнаха с ръководството на Областната дирекция

...
Жители на Цалапица се срещнаха с ръководството на Областната дирекция
Коментари Харесай

Жители на Цалапица обсъдиха мерките за сигурност с ръководството на пловдивската полиция

Жители на Цалапица се срещнаха с управлението на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пловдив, с цел да обсъдят ограничения за сигурността в селото. От 5 юли полицейското наличие в обитаемото място е 24-часово, като денем са чиновници на жандармерията в Пловдив, а през нощта - на " Специализирани полицейски сили ", заяви шефът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи Радослав Начев, представен от Българска телеграфна агенция.

Срещата се организира по самодейност на полицията, откакто повече от 10 дни близки, другари и познати на убития на 20 юли Димитър Малинов от Цалапица стачкуват с искане за правдивост.

Начев напомни, че с няколко заповеди на министъра на вътрешните работи се правят разнообразни инспекции в Районното ръководство в Стамболийски, чийто шеф е отхвърлен от служба. Тече сложна инспекция за интервал от две години обратно, която ще даде отговор на всички въпроси - имало ли е сигнали, по какъв начин те са били отработвани, съответно, бързо и навременно ли е работено, били ли са прикривани, уточни Начев. По негово предписание служители на реда от ръководството в Стамболийски не участват в Цалапица.

Хората главно са желали информация за това по какъв начин върви следствието на убийството. Такава не можем да предоставим без позволение на наблюдаващия по делото прокурор, изясни Начев и добави, че работят с партньорските служби в Европа.

Жителите на селото са споделили за проблеми в предишното, като липса на полицейско наличие и подозрение за осъществяване на противообществени прояви от част от подрастващите.

На срещата е настоявано за слагането на още охранителни камери, както и реализиране на надзор по Закона за придвижване на пътищата.

За първите шест месеца на тази година в село Цалапица има регистрирани 17 закононарушения, измежду които обири, измами, резитба на дървета, хулигански прояви, ръководство на моторно транспортно средство след приложимост на наркотични субстанции и алкохол, оповестиха от полицията.

Преди това хората стачкуваха пред съда и прокуратурата в Пловдив. Двамата близнаци, упрекнати в прикриване и подкрепяне на закононарушението, остават в ареста. Те не желаеха по-лека мярка поради боязън от разпра. Жители на обитаемото място са на среща с управлението на полицията и чакат вести от следствието. Тя бе закрита за медиите и камери не бяха позволени, изяснява Нова тв.

Жителите на Цалапица стачкуваха спокойно пред постройката на съда. С тях бяха и родственици на убития Димитър. „ Да има правдивост за Митко. Да има съответни присъди. Те са си чисти съучастници. Защо след самопризнанията са ги пуснали под домакински арест? “, попита родственик на убития. „ Знаем всички, че законите не се съблюдават действително. Има си малки врати, които се употребяват доста ловко от незаконния контингент и желаеме това да спре “, уточни различен.

Протестът им се реалокира пред прокуратурата. Майката на убития юноша се срещна с управлението на Окръжната прокуратура и получи увещание, че работят интензивно по случая и след събиране на нови доказателства, обвиняването против арестуваните близнаци може да бъде променено.

„ След като бяха разпитани и единият от двамата близнаци – Борислав, направи признания и ги заведе до мястото, където е заровен синът ми, за какво бяха пуснати да се приберат у дома и да укриват останалите следи? “, попита Атанаска Бакалова, майка на убития юноша.

Хората от Цалапица настояха за оптимално строго наказване както за близнаците, по този начин и за обвинения за убийството, за който е издадена европейска заповед за арест.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР