Жители на търговищкото село Голямо ново недоволстват заради безводие. Населеното

...
Жители на търговищкото село Голямо ново недоволстват заради безводие. Населеното
Коментари Харесай

Жители на търговищко селo недоволстват заради безводие

Жители на търговищкото село Голямо ново недоволстват поради безводие.

Населеното място е на воден режим, а неналичието на вода по чешмите се усеща изключително тежко през летните месеци и при траялите дни наред горещини.

Затова кметът Огнян Ангелов е подал тъжба в Общинския съвет в Търговище, която е включена в дневния ред на съвещанието на 27 юли, осведомят от администрацията.

Местните хора упорстват казусът с неналичието на вода да бъде прегледан на съвещанието незабавно. Идеята е с въпроса още веднъж да бъдат осведомени регионалният шеф на Търговище, шефът на " ВиК " -Търговище, представители на Община Търговище, механически лица, експерти и специалисти, познаващи проблематиката.

" Режимното водоподаване провокира недоволството на жителите на Голямо ново. „ Дочуват се отзиви за затваряне на основни пътища и на жп линията, под формата на гражданско непокорство “, показва кметът Ангелов в жалбата си.

" Традиционно през лятото в селото се завръщат и фамилиите на работещи в чужбина локални хора ", споделя той. Проблемът с режимното водоподаване попречва естествения метод на живот, спънка е и за организирането на сватби и кръщенета.

По думите на кмета решение на казуса би трябвало да се откри в къси периоди, с цел да се потуши общественото напрежение и с цел да се избегнат възможни здравословни проблеми измежду популацията, съобщи Българска телеграфна агенция.

По данни на „ ВиК “ повода за режима в Голямо ново е дефицит на вода в локалния водоизточник. В селото се подава вода през 12 часа в денонощието. Проверка демонстрира, че към днешна дата в режимно водоподаване в област Търговище са над 30 обитаеми места.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР