Жители на столичния квартал Владая ще блокират пътя София-Перник при

...
Жители на столичния квартал Владая ще блокират пътя София-Перник при
Коментари Харесай

Неделен протест ще блокира пътя София-Перник при Владая

Жители на столичния квартал Владая ще блокират пътя София-Перник при караулката на квартала в 11.30. Причината е недоволството им от качеството на ремонта на едно от най-натоварените трасета в страната, както и от отношението регионалния шеф Николай Пехливанов към проблемите им.

Към протестната ще се включат и поданици на близките села Мърчаево, Драгичево, Рударци, Кладница, както и живеещи в градовете Перник, Радомир и Кюстендил, които всеки ден пътуват по едно от най-натоварете трасета в страната.

„ Излизаме на митинг, с цел да покажем, че сме непримирими пред арогантността и безхаберието на институциите и няма да позволим на шепа самозабравили се безотговорни чиновници да се отнасят към нашите проблеми с цинизъм, надменност и пренебрежение. “, се споделя в известието до медиите.

И упорстват персонално министър председателят Бойко Борисов да се заеме с проблемите на жителите там.

Ето какви са настояванията на протестиращите:
„ 1. При диалозите ни с Областния шеф Николай Пехливанов и неговият екип попаднахме на хора, които търсят причина по какъв начин да не ни решат казуса, вместо да си свършат работата. Областния шеф Николай Пехливанов не се преценява с казуса на жителите и не дава позволение на Столична община да разпорежда линиите на маршрутките на компания, която да прави транспорт на пасажери. Много мъчно се реализира връзката с Областния шеф. Почти в никакъв случай не може да бъде открит в Областната администрация, няма го и в дните за банкет, а когато сме се срещали с него или негови представители сме попадали на хора, които търсят причина да не решат казуса.

2. Разговорите ни с АПИ и Главният секретар на Министерство на регионалното развитие също не реализираха резултат. Настояваме и министър Нанков да се възползва от пълномощията си и да се разпореди ремонтът за реверсивното придвижване да се довърши и да се прави качествено. Настояваме до реализирането на реверсивното придвижване да се реализира краткотрайна организация на придвижването в посока София в две ленти всяка заран сред 6.30 и 10 часа. Заниженият надзор на качеството на осъществявания ремонт, докара до това, че шахтите пропаднаха незабавно след ремонта, а два месеца по-късно се отвориха и дупки, наводниха се дворове на хора. Смятаме, че е незаконно при осъществяването на ремонт за милиони, да се прави некачествено и по тази причина настояваме да се прави под цивилен надзор и да не се приема обекта без мнение и на гражданските организации. „
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР