Жители на созополския квартал Буджака“ са готови да блокират главния

...
Жители на созополския квартал Буджака“ са готови да блокират главния
Коментари Харесай

Дупки и кал: Жители на квартал в Созопол излизат на протест

Жители на созополския квартал „ Буджака “ са подготвени да блокират основния път за Бургас поради разкопана улица. Причината е, че на мястото се правят археологически разкопки.

Живеещите на ул. „ Южна “ към този момент четвърти ден не могат да стигнат до домовете си или да излязат от тях.

Наложена е санкция на компаниите реализатори, чиито тежки машини са прекосявали по улиците с непочистена ходова част

„ Съпругата ми има интервенция и би трябвало да отиде на надзорен обзор в Бургас. Как ще стане това нещо. Трябва да се обадя на кмета да дойдат със аероплан да я вземат и да я закарат там “, споделя Георги Георгиев.

Снимка: btvnovinite.bg

Никъде в региона няма указателни табели, че се правят изкопни работи.

Започнало е строителство в частен парцел, което включва и създаване на външна водопроводна връзка. Но мястото попада в зоната на паметника „ Античен некропол на Аполония “ и по тази причина се изисква да бъде осъществено наложително археологическо наблюдаване на региона.

„ Тази позиция, в която се построява водопровода се намира сред два паметника – Могилния некропол в зоната на „ Буджака “ и некрополът в местността Сулинария. Цялото трасе се разделя на два сектора, където се изисква археологическо наблюдаване. На този стадий дейностите са прекратени “, изясни Димитър Недев, шеф на Археологическия музей в Созопол.

Тя ще бъде санкционирана с от 1000 до 3000 лева или с имуществена глоба до 5000 лева

Хората са подали тъжби в Община Созопол. Даден е тридневен период на строителя да възвърне пътя. Ако не бъде спазен, от общината се ангажират по някакъв метод да обезпечат достъп на хората до основния път.
Дотогава жителите на улица Южна ще се придвижват само пешком с гумени ботуши.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР