Жители на софийското село Лесново се оплакаха от кравеферма, разположена

...
Жители на софийското село Лесново се оплакаха от кравеферма, разположена
Коментари Харесай

Кравеферма тормози цяло село

Жители на софийското село Лесново се оплакаха от кравеферма, ситуирана в центъра на селото. Хората описаха за натрапчивата миризма, както и от придвижването на животните по основните улици на селото. До момента напъните на кмета и Агенцията по сигурност на храните не дават резултат за затваряне на фермата, съобщи Българска национална телевизия.

Непоносима миризма, непрекъснато работещи елементи и лаещи кучета от години смущават живота на хората в Лесново. На основния път в центъра на селото, с 12 крави единствено на няколко метра от кметството, селището надалеч не наподобява като европейско.Стоян Зарчов, кмет на с. Лесново, община Елин Пелин: Миризмата, която се получава от силажната яма. Има доста тъжби срещу кучетата, срещу смрадта, която се излъчва от тази плантация.

По закон кравеферма с над 3 крави би трябвало да бъде отвън селото. Собственикът обаче настойчиво нарушава закона, а поради скандалния му манталитет съседите отхвърлиха да застанат пред камерата ни.Илия Бонев, притежател на кравите: Не е редно, но нямам опция да изляза отвън селото. Сега кравите са бременни, да ги заколя ли? Нямаме опция да излезем отвън селото. - В подобен случай нарушавате закона? - Ами нарушавам го в този момент какво да върша.

От Агенцията по сигурност на храните са безапелационни, че по закон стопаните имат ограничаване за броя на животните, които могат да гледат в домовете си. 12-те крави на Илия надалеч надвишават позволения брой.д-р Марин Маринов, шеф отдел " Идентификация на животните и ветеринарна активност ", БАБХ: Санкциите, в случай че първият път не ги извърши ще бъде публикуван акт, който ще бъде в размера както си е, от 100 до 500 лв.. При следващо нарушаване, защото в случай че не го извърши ще му бъде казано в още по-малък период да го направи, ще бъде в размер много по-солиден.

Предстоят нови инспекции и в случай че бъдат открити нарушавания, кравефермата ще бъде затворена. Проблемът е, че сходните случаи са десетки.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР