Жители на село Брежани в община Симитли са притеснени от

...
Жители на село Брежани в община Симитли са притеснени от
Коментари Харесай

Жители на Брежани на протест срещу откриването на дом за умствено изостанали

Жители на село Брежани в община Симитли са обезпокоени от основаването на дом за пълнолетни с умствена назадничавост в селото.

Той ще е в непосредствена непосредственост до детска градина и здравната работа, което тревожи хората.

Местните поданици споделиха пред камерата на bTV, че решението за основаването на дома е било гласувано от общинския съвет, без да бъде разисквано с тях и те са били сложено пред приключен факт.

По думите им те не са срещу основаването на тази институция, само че домът е трябвало да се обитава в учебното заведение на селото, което не се употребява и не е в центъра.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Тези хора са доста положителни, до момента в който не им се пречкаш. Само една думичка да им кажеш, следствията са доста неприятни “, споделя локална жителка.

Според нея в дома се назначават дами без нужната подготовка да се грижат за хора с умствена назадничавост.
Снимка: btvnovinite.bg
„ Притесненията на хората са изцяло неоснователни. Община Симитли постоянно е давана за образец за съвременни обществени услуги. Персоналът в тези заведения се образова. Практиката, която имаме, е показателна, че се поставят ежедневни грижи “, споделя Ивайло Гоцев, началник на общественото звено към община Симитли.
Снимка: btvnovinite.bg
Според кмета на Симитли Апостол Апостолов изказванията на жителите на Брежани са цялостни измислици и митингът им е позор, в случай че се приказва за интеграция на хора в неравностойно състояние.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР