Жители на русенското село Красен вече 10 дни нямат автобусен

...
Жители на русенското село Красен вече 10 дни нямат автобусен
Коментари Харесай

Красен остана без автобуси, хората пътуват с таксита до Русе

Жители на русенското село Красен към този момент 10 дни нямат автобусен превоз

Работещите в Русе са принудени да викат такси или да се събират и да пътуват с персонални коли, предава

Мария Попова е на 75 година и живее в село Красен. Казва, че от 10 дни в селото са без превоз до града и нямат по какъв начин да си купуват медикаменти.

"Много постоянно ми се постанова да пътувам и да закупувам медикаменти.. Тук няма аптека, това значи на разнообразни дати да вървя, също така банкомат няма. Трябва да изтегля парите от Русе, с цел да мога да заплащам сметките... Това са все проблеми, които на този стадий, на този век не би трябвало да съществуват. Карат ме до началото на Русе, по-късно пипвам коли и се оправям, обаче на връщане 20 лева такси. 5 дни по 20 лева – ми аз съм пенсионер, не мога да устоявам ", оплака се Мария.

Кмета на селото съобщи, че е осведомена с казуса и се търси нов транспортьор.

"Действително хората са обезпокоени, аз също съм доста обезпокоена от обстоятелството, че към този момент 10 дни нямаме рейс. Но фактически компанията, която изпълняваше линията Русе – Красен, се отнесе доста несериозно към работата - пропускаше курсове, доста проблеми имахме, доста неприятности ", изясни кметът на Красен Йорданка Чурова.

"Молбата ни е по скоро да оправят нещата, да имаме транспорт до града. Има хора, които вървят на работа, викат таксита - можеш ли да платиш такси отиване и връщане на работа, на учебно заведение... Просто нужен ни е транспорт, това е ", акцентира Рада Цветкова.

От Община Иваново, към която е село Красен, обявиха, че на 9 февруари компанията транспортьор е решила да приключи контракта и не е спазила задължението си до 9 март да обезпечи превоз на локалните поданици. От Общината водят договаряния с две компании и се надяват в най- къси периоди селото още веднъж да има превоз.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР