Жители на Република Южна Акфрика заклеймиха ирландската авиокомпания Ryanair заради

...
Жители на Република Южна Акфрика заклеймиха ирландската авиокомпания Ryanair заради
Коментари Харесай

Ryanair разгневи южноафриканци с тест на един от 11-те езика в страната

Жители на Република Южна Акфрика жигосаха ирландската самолетна компания Ryanair поради това, че ги кара да поставят тест на езика африканс при полети до Англия, определяйки тази процедура като дискриминиационна.

Страната има 11 публични езика, а мнозина споделят, че не схващат езика африканс, който е натрапен по време на ръководството на бялото малцинство.

Тестът съдържа въпроси свързани с общи знания за Южна Африка.

От Ryanair опазиха използването на теста, защото съгласно превозвача той отсява тези, които пътуват с подправени южноафрикански паспорти.

"Заради многото подправени южноафрикански паспорти, ние пожелаваме пасажерите, които пътуват до Англия, да попълнят елементарен въпросник публикуван на езика африканс, " се споделя в изказване на компанията.

"Ако те не могат да попълнят този въпросник, пътуването ще им бъде отказано, а заплатената сума за билет ще им бъде възобновена, " споделят още от Ryanair.

Интернет консуматор дефинира политиката на Ryanair като "тесногръди нелепости ".

Друг показва на Ryanair, че в Южна Африка към този момент няма Апартейд. "Образовайте се ", се споделя още в известието.

От BBC са запитали Ryanair за какво изискват пробата да бъде на африканс, а не на някой различен южноафрикански език, само че от компанията досега не са дали отговор.

Британските гранични управляващи не изискват полагането на сходен тест.

Тестът, който, съгласно очевидци, е цялостен с граматически и правописни неточности, съдържа въпроси като какъв е интернационалният телефонен код на Южна Африка, коя е столицата на страната и кой е актуалният президент.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР