Жители на пернишкия квартал Църква излязоха тази вечер на спонтанен

...
Жители на пернишкия квартал Църква излязоха тази вечер на спонтанен
Коментари Харесай

Жители на Перник излязоха на протест, били без вода два дни

Жители на пернишкия квартал " Църква " излязоха довечера на импровизиран митинг по отношение на повреда, оставила ги без вода към този момент два дни. Те блокираха основната улица в квартала и показаха недоволството си от създалата се обстановка.

" Вчера сутринта имахме повреда на довеждащия тръбопровод в местността " Църковски кории ", която започнахме да отстраняваме. След като приключихме, пуснахме водата, само че резервоарите не се изпълниха по този начин, както чакахме. За това сутринта пуснахме спомагателна помпа от пречиствателната станция на язовир " Студена ", която да насочва вода към квартал " Църква ", само че резултатът бе никакъв. В днешния ден, дружно с сътрудниците, обходихме всички трасета по довеждащите водопроводи за определяне на проблеми, само че такива нямаше. За страдание на никое място няма и течове. За справяне със обстановката все още е пренасочена цялата вода от прилежащото село Драгичево за пълнене на резервоарите в квартал " Църква ". Когато това се случи още веднъж ще отклоним водата в противоположна посока ", изясни шефът на " ВиК " - Перник инж. Борислав Иванов.

Той разяснява, че няма пояснение каква е повода за това водата да не се повишава в резервоарите.

" Проблемът е, че водата от водоизточника е слаба. Той е тестван и за вероятно задръстване, само че такова също не е открито ", добави Иванов.

Екипи на " ВиК " - Перник и към този час обхождат терена и наблюдават за възможни течове.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР