Жители на квартал Факултета блокираха ключови столични улици късно снощи.

...
Жители на квартал Факултета блокираха ключови столични улици късно снощи.
Коментари Харесай

Засилено полицейско присъствие и високо напрежение на ключови улици през нощта в София

Жители на квартал " Факултета " блокираха основни столични улици късно нощес. Движението бе спряно по булевардите " Константин Величков ", " Тодор Александров " и " Александър Стамболийски ".
Още по темата
На бул. " Сливница " напрежението се изостри и се наложи да се включи и кордон от служители на реда, заяви Министерство на вътрешните работи.

Демонстрациите са израз на взаимност и поддръжка към починалия в събота в столичния квартал " Разсадника " таксиметров водач.

От Министерство на вътрешните работи оповестиха, че митингите са минали без да бъдат нанесени съществени вреди и без арестувани извършители на реда. Има обърнати контейнери за отпадък. Посочва се и за материални вреди по една кола, водачът на която направил опит въпреки всичко да мине през блокадата.

Близки, сътрудници и родственици на умрелия 34-годишен таксиметров лидер упорстват казусът да не бъде потулен, следствието да е транспарантно и отговорните за гибелта да бъдат открити, заяви Българска национална телевизия. Според тях това е ликвидиране в резултат на побой и информацията по случая в медиите не е достоверна. Тепърва аутопсията ще откри повода за гибелта.

От таксиметровия отрасъл упорстват за законови промени, свързани с сигурността на таксиметровите услуги.

Високото напрежение, което провокира този случай, предизвика, където е живял умрелият Христо Трайков.

Прокуратурата повдигна обвиняване на 23-годишен мъж - притеглен под отговорност за причиняване на гибел по несъобразителност в резултат на умишлена междинна телесна щета. Задържан е за 72 часа.

Свидетелските показания се разминават - съгласно някои таксиметровият водач първи е блъснал младия мъж, съгласно сътрудници на лидера обаче не той е почнал багра, не бил слязъл от таксите, бил е ударен, докато е седял на работното си място.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР