Жители на град Черноморец сигнализираха, че са притеснени дали ще

...
Жители на град Черноморец сигнализираха, че са притеснени дали ще
Коментари Харесай

Пенсионерите от Черноморец остават без дърва за зимата заради дъждовете

Жители на град Черноморец алармираха, че са обезпокоени дали ще получат дърва за огрев, откакто платили за тях още през лятото, само че все още няма изясненост по кое време ще ги получат, оповестява Българска национална телевизия.

75-годишният Гено Генов се е възползвал от програмата на общината да получи дърва на преференциални цени, поради възрастта си. Платил е преди месеци, само че и до през днешния ден не ги е получил.

" Няма дърва, няма нищо. Щели да дойдат дървата в края на ноември месец. Какво ще вършим до тогава? Три тона за 600 лв., а съм с 350 лв. пенсия ", разяснява Генов.

Жителите на Черноморец и близките села в Община Созопол са привикнали дървата да закъсняват и са натрупали ресурси от предходната година.
свързани новини6480на 22.09.2021
" То времето не разрешава. Не могат да влязат камионите в гората, с цел да износват. Ние си знаем доста добре, че няма по какъв начин да дойдат ", добави Мара Илчева, различен гражданин на града.

Пред някои от къщите в Черноморец към този момент има дърва, само че множеството са закупени от частни търговци, до момента в който пенсионерите чакат тези на Общинското горско дружество. Някои от локалните поданици, които са обезпокоени от неналичието на дърва, са предпочели различен метод за отопление. Например с пелети.

Проблем с дървата има, признават от Община Созопол, по тази причина към този момент текат процедури по изсичането на спомагателни количества, тъй че да бъдат доставени до ноември.

" В листата тази година влизат 540 индивида от Черноморец. От тях 170 са декларирали предпочитание, т.е., са заплатили тези дърва и на 60 индивида към този момент са доставени. Трябва да се има поради, че в Черноморец, както и в Созопол, до 30-и септември е неразрешено да се внасят дърва и да се режат, тъй като към момента имаме туристи ", сподели още кметът на Черноморец Росен Деспов.

Лошите метеорологични условия в допълнение затрудняват работата, само че от Общинското горско стопанство ще създадат всичко допустимо да доставят всички дърва в период.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР