Жители на Газа погребаха убитите, ден след като голяма демонстрация

...
Жители на Газа погребаха убитите, ден след като голяма демонстрация
Коментари Харесай

Напрежението в Ивицата Газа остава след сблъсъците с израелските сили

Жители на Газа погребаха убитите, ден откакто огромна проява докара до конфликти, при които израелските сили убиха 16 палестинци в най-кървавия случай от войната през 2014 година Въпреки че гневът от събитията в петък е огромен, едвам няколкостотин протестиращи се върнаха в палатките, издигнати на разнообразни места покрай границата сред Ивицата Газа и Израел, с цел да възобновят демонстрациите, които са планувани да продължат шест седмици.

 © Българска телеграфна агенция  Расте броят на жертвите и ранени по време на палестински митинг на Ивицата газа Расте броят на жертвите и ранени по време на палестински митинг на Ивицата газа
Най-малко 12 души починаха, а повече от 750 са ранени при конфликти сред палестински протестиращи и израелските сили за сигурност. Днес на линията Га...

Хиляди участваха в погребенията на 14 от убитите – 2 бяха заровени в петък – като опечалените развяваха палестински флагове, а някои скандира „ Отмъщение! “и стреляха във въздуха.

От въоръженото крило на „ Хамас “, придвижването, което ръководи Ивицата Газа, споделиха, че петима от починалите са негови членове.

Според министерството на опазването на здравето в Газа с изключение на убитите 16 над 1400 са били наранени в петък, 756 от които при обстрел с бойни боеприпаси, а останалите с гумени патрони или пък при прикосновение със сълзотворен газ.

Израел отбрани дейностите на бойците си, разкрили огън по палестинците, които излезли от главния протестен лагер, в който се били струпали десетки хиляди, и се насочили към компактно охраняваната ограда, отделяща газа от Израел.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР