Жител на Налчик, столицата на руската република Кабардино-Балкария, стана първия

...
Жител на Налчик, столицата на руската република Кабардино-Балкария, стана първия
Коментари Харесай

Първа присъда по новия закон. Руснак е осъден, защото е помолил дъщеря си да махне символа Z от кола


Жител на Налчик, столицата на съветската република Кабардино-Балкария, стана първия наказан по новия углавен член, който криминализира “дискредитирането ” на съветската войска, заяви Би Би Си в сряда.

Заурбек Жамбеков е бил приет за отговорен от локалния съд по обвиняване, че е склонил малолетно лице да извърши закононарушение. Мъжът е получил двегодишна условна присъда и санкция от 30 000 рубли, тъй като е помолил 12-годишната си щерка да отстрани стикер със признака Z от непозната кола.

Последната писмен знак от латинската писменост беше възприета от Кремъл като главен знак на съветската инвазия в Украйна, почнала на 24 февруари. Малко след началото на войната съветската Дума при и корекция в наказателния закон, криминализираща критикуването на военните дейности на Русия.

Известната съветска правозащитна организация “Мемориал ” осведоми, че преди произнасянето на условната присъда на Жамбеков, той е бил санкциониран с други 30 000 рубли за “дикредитиране ” на съветската войска поради мнения в обществените мрежи, съобщи Българска телеграфна агенция.

Според плана “ОВД-Инфо “, включен в съветския регистъра на нерегистрирани сдружения на “чуждестранни сътрудници ”, това е първата известна присъда по наказателния член за “дискредитиране ” на съветските въоръжени сили.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР