MrBeast: Как най-големият YouTuber в света спечели милионите си

...
Jimmy Donaldson, човекът, който онлайн светът познава като MrBeast, е
Коментари Харесай

Jimmy Donaldson, човекът, който онлайн светът познава като MrBeast, е най-големият YouTuber на планетата - и с тази популярност идват големи суми пари.

25-годишният младеж се разклони от създаването на видеоклипове и сега има собствена верига за бързо хранене, MrBeast Burger. Това влезе в заглавията тази седмица, когато той съди компанията зад веригата, твърдейки, че феновете смятат храната за "отвратителна".

Но все пак той е най-известен с YouTube. През ноември 2022 г. Forbes изчисли, че той е спечелил 54 милиона долара (42,5 милиона британски лири) за една година от платформата, комбинирайки приходи от реклама от видеоклипове и спонсорски сделки. Оттогава той е спечелил още 60 милиона абонати на основния си канал, което е общо 172 милиона.

И той има няколко други канала с десетки милиони абонати , включително един за филантропия и един за видеоигри.

Не е ясно обаче точно колко пари всъщност прибира. Доналдсън стана известен с това, че влага парите, които печели обратно в ултраскъпите си видеоклипове, продуцирането на някои от които отнема милиони. Той каза в подкаст през юни, че реинвестира „всяка стотинка, която правя“. огромна публика - защото му позволява да повиши залозите.

Неговият най-голям видеоклип до момента, с 472 милиона гледания, пресъздава хита на Netflix Squid Game в реалния живот, включително награден фонд от $456 000.

Сравнете това с 2017 г., където най-големите му видеоклипове включват той да казва „Логан Пол“ 100 000 пъти в продължение на 17 часа и един където даваше стотици долари на шофьори за доставка на пица. Всеки получи между 20 и 40 милиона гледания.

Извън своите видеоклипове Доналдсън е известен със своята филантропия, както и с много бизнес начинания. Той има лицензирана благотворителна организация, която функционира като хранителна банка за изхранване на общности в САЩ, и е помогнал за набирането на десетки милиони долари в помощ на околната среда.

И в допълнение към MrBeast Burger – част от начинание, от което сега се опитва да се откаже – той пусна и гама от закуски, наречени Feastables, които според него постоянно се разпродават в Обединеното кралство.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР